Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Om denna blogg

Här berättar vi om händelser på våra resor...

Om ni vill maila oss när vi är på resande fot så anväder vi denna adress...
lars60.ursater@gmail.com

Ett och annat

Spanienresa 2018-19Posted by Lars Åke Mon, February 11, 2019 14:12:01
Calpe 11/2 2019
Nu har vi varit här i 3,5 månad. Tiden går så fort. Ett och annat har vi faktiskt hunnit med.

Vi är en grupp som heter Svenskar i Calpe som startades förra vintern och har blivit ganska många nu. En del aktivare i sällskapslivet än andra. Beroende mycket på att alla inte är här så ofta. Helena som är administratör tog initiativet till en träff på El Chiringuito för alla som var här och som ville vara med. Vi blev 18 stycken som träffades en eftermiddag. Man drack eller åt det som passade för tillfället. Det var inte svårt att hitta samtalsämnen och snacket flödade. Erfarenheter och tips delades ut till höger och vänster. En trevlig eftermiddag. Vi var några som fortsatte efter en stunds vila senare på kvällen.

Vi har haft besök av Barbro och Kent som stannade här i några dagar. Vi hann som vanligt fira Gunnars-dagen och äta musslor. Killarna är duktiga och Barbro och jag snackar mest till ett glas rött. Detta är en tradition numera. Varför Gunnars-dagen ja det är en annan historia.
Vi har haft flera besök som skulle firas. Peder, kompis till sonen Tony, fyllde år och då skulle vi fira honom på ett nyöppnat ställe som gjort reklam för god mat. God mat blev det och mycket och stort. Både förrätt, varmrätt och dessert var rejält tilltagna och väldigt goda. En lyckad kväll tyckte vi alla.

Vi hoppades att Pia och Staffan skulle komma ner till Calpe även i år men var inte hundra. Men dom kom och är här nu och kommer att vara här ett tag. Så vi ses lite nu och då med musslor hos oss och ute på någon trevlig restaurang lite då och då.
Vi skall lura med dom till den restaurang som gör pasta i en parmesanost. Det skrapas och skrapas så det blir rikligt med parmesan. Därefter hälls den färdiga pastan i gropen och smaksätts med olja och annat. Väldigt gott.

Wille har haft en inflammation i sin högra baktass och fått besöka veterinären 8 gånger för omläggning, provtagning och ultraljud. Haft bandage och tratt för att han inte skall komma år bandaget. Men han är en intelligent hund så han lyckades klura ut hur han skulle komma åt. Men det var ett jobbigt sätt så det höll inte på så länge. Nu är han bra, men när vi går förbi veterinären vill han dit igen. Sätter sig vid dörren och glor. Inte skrämd alltså.

Mellan allt detta blir det vanliga bestyr som handlande. tvättande ja det som måste göras. Måste berätta vi tvättar bilen för 4.50 euro och då blir den avtorkad på rutorna av mackägaren. Bra eller hur.
Den riktiga höjdpunkten den här tiden var nog varit firandet av Kinesiska nyåret. Bokade bord tillsammans med Renee och hennes son Magnus. Blev en mycket trevlig kväll med god mat och tjo och tjim. Så nu har vi lämnat Hundens år och gått in i Grisens år. Får se vad det kommer att innebära.Så här fin är spången runt Salinan


Här är vi ute och äter i väntan på Gunnars-dagen.

Här firar vi Kent Gunnarsdagen.

Här firas Peders födelsedag. Notera den gigantiska pizzan. Blev lite överrumplad kan man säga. Men god.

Vet inte namnet men rätt stor och grönare i verkliga livet. Kameran luras.


Man ser knappt hans tass men med är den ialla fall.


Parmesanost som skrapas och skrapas ...

... och sen öses pastan i.Lite av outfiten som vi fick och som vi kläddes oss i. Det fanns mer men det sparades.
/B

  • Comments(1)//bitteolars.ursater.se/#post109

Helger som gått

Spanienresa 2018-19Posted by Lars Åke Sun, January 06, 2019 14:54:44
Calpe 6/1 2019


Så var det dags för en ny liten berättelse om vårt liv här i solens land.
Dagarna går ganska fort och är ganska rutinmässiga men lite variation blir det allt.
Vi försöker göra lite utflykter till omgivningarna. Det var ju tanken med att ta personbilen hit i år. Vi promenerar flitigt fortfarande och tror att det kommer vi att göra till det är dags att vända hem.

Julen blev så traditionsenlig som det bara gick, med andra ord precis som hemma. Vi hade det som krävdes på ett julbord. Vi har hittat en skandinavisk butik där det fanns lutfisk och glögg bl a. Så annandagen blev det lutfisk med ärtor. Så gott.
Strömming som vi säger, kallar dom sardiner här, är lika stora som våra strömmingar. En del av oss tycker att det är för mycket ben i dom och då får det vara. Men det smaskades så det var nog gått.
Det var julmarknad (tysk) som förra året med deras raggmunk med äppelmos. Så himla gott.
Juldagen som dom firar här - mer än julafton - hade vi beställt bord och gjort som spanjorerna gör, med andra ord gick vi ut och åt en juldagsmeny. Nyårsafton var vi på ett kärt gammalt ställe La Mama Rossa där vi återigen tog nyårsmenyn med cava. Påse med hatt och allt vad som behövs + cavan fick vi. Eftersom vi gick hem till Wille innan dom eventuellt skulle börja smälla så fick vi med oss cavan hem. Nu smälldes det väldigt lite och det kommer vi ihåg att så var det även förra året också. Bra med tanke på alla hundar.

Våra kompisar på Gabriel Miro Helena, Renee, Peter och Karin är här och då blir det lite mer livat och mer uteliv. Tjo och tjim kan man säga. Peter och Lå är flitiga med sina vandringar. Två gånger utan stavar och en gång med stavar. Det är bergen som vi ser på andra sidan vår saltsjö, högre än klippans 332 m. Så det är inga dåliga vandringar.

Nu vet vi att vi har fler husbilskompisar som är på väg hit för att som vi hoppas stannar till här så vi får träffas. Dom vi tror i dagsläget är Barbro och Kent och Pia och Staffan, men vem vet. Vi har 4 ställplatser och 2 campingar och de flesta är fulla redan nu.

Här gjorde vi en utflykt till en rekommenderad restaurang långt uppe i bergen.Stängd men vi blev så fint mottagna av dessa hundar (en svart längre bort). Den här ljusa gick före oss och stannande där, som vi tolkade det att det var värt att titta ut över landskapet. Wille hade ett annat tänk.

Här är vi i Novelda och en mycket fin kyrka med orgelpipor i marmor. Vägen ner lutade rätt bra. Tur att det talas om i förväg så man är lite beredd.


Lå beundrar utsikten på berget Olta.

Den här dagen tog Lå och Peter stavarna med sig för att det skulle kännas lite mer.


Här är en annan utflykt som gick till Cap de la Nau. Den gråa klumpen längst bort i bergskedjan är "vår" klippa.

Samma ställe men här studeras faunan och den fina utsikten. Kanske Ibiza finns där ute någonstans?


Det här är ett projekt som kanske inte blir så mycket av, men det vet man aldrig.


Här är sardinerna som vi kallar strömming stekta och klara för ätningen.


Förra året när vi besökte Torrox och träffade Leffe och Marita så blev vi förtjusta i denna lösning på vattenfråga. Så vi köpte med oss från Apotea hemma och nu kör vi bara med den här lösningen. Alltså kranvatten som går igenom filtret som byts enligt instruktioner, ca 1ggr/mån.. Väldigt gott vatten blir det


Så här fint julbord hade vi.


Lite skryt. Se hur mycket vi gick den här veckan och det ser nästan likadant ut varje vecka. Till och med lite mer ibland.


Så gott som varje morgon kollar vi webbkamerans sändning från Haninge. (som uppdateras var 5:e minut). Vi vet alltså hur ni har det.


De tre vise männen som kommer den 5:e januari varje år. En väldigt häftig parad.

Detta är ju deras julafton då barnen får de flesta av sina julklappar. Allt detta för att de vise männen kom med presenter till Jesusbarnet.


Man kan verkligen undra vad detta är. Men det är Wille som inte gillade vår bäddning med fårskinnsfällen som han ligger på i en låda. Så detta är Wille och en stor fårskinnsfäll. Vad som är vad,.. ja säg det.


Så här roligt kan man också ha det när en Bling-Bling kille satts sig vid vårt bord på en indisk restaurang.
/B  • Comments(1)//bitteolars.ursater.se/#post108

Veckor som gått

Spanienresa 2018-19Posted by Lars Åke Sun, November 25, 2018 13:52:12
Calpe 25/11 2018


Nu har vi varit här i en månad och tiden har gått fort tycker vi. Dagarna har varit för det mesta soliga och varma. En dag hade vi ett riktigt regnväder, inte så kul, men vi sa det är inte snö och halka i alla fall. Då var vår väg ut under portalen till trottoaren fylld med vatten ca 2 dm högt. Bara gilla läget och kliva i och få blöta skor (stövlar har vi inga, bara foppatofflor utan hål så nästa dag fick dom duga. Tog lite tid att torka skorna men, men. Wille gillade inte heller höjden på vattennivån.

Här skulle många fler bilder komma med men det har strulat hela tiden så nu får det vara. Får med ord berätta men det är inte lika kul.
Vår postvakt hemma (Anders) skickade ner en bild på en faktura på tullavgifter i Portugal.
För 2 år sedan åkte vi norra Spanien genom Portugal och hit och tyckte vi klarat av att förstå hur man löste tullavgiften på ett smidigt sätt med att koppla bilens reg,nr till ett betalkort, så vi körde på och sa herre gud så lätt och smidigt det var. Sedan kollade vi kontot men det drogs aldrig något vad vi såg, så vi borde blivit misstänksamma. Men det blev vi inte och nu trodde vi att det var över. Men tji. Vad vi gjorde för fel vet vi inte.Så här fina är gubbarna på igloosarna här, ja inte på alla. Det finns fem olika motiv, sjökapten, snorklande simmare, en tjej med läppstift, en med en badanka. Dom lyser upp vår promenad och framför allt det är roligare att slänga glas.


Vi gjorde en utflykt med bilen till en liten by/ort/stad som heter Guadalest. Den ligger väldigt högt och då med en härlig utsikt så klart. Kanske lite turistisk men rolig. Där fanns Salt och Pepparmuseum, Miniatyrmuseum och många många små butiker förstås.
Salt- och pepparmuseet hade 20 000 salt- och pepparströare. Här är ett litet smakprov. Motiven var inte den andra lik. Väldigt fascinerande.

Ja så här kan det se ut en lugn dag vid Salinan. Står fotografen upp och ner eller...

Några små projekt måste vi ju ha så vi inte soffar till oss. Vi har möblerat om och införskaffat nya stolar till matbordet och vips så blev köket mycket större och ljusare och balkongen fick också ett lyft med ett nytt bord. Vi gjorde en rokad med borden helt enkelt.
Ett annat projekt var fönstertvätt och det är mer än ett projekt. Det är tyngdlyftar- jobb för de stora inglasade dörrarna/fönstren lyfts bort. Men nu är det gjort och det blev bra, kanske lite "glosor" kvar, men vi är nöjda. En tidigare gång hade vi hjälp av goda vänner från Eskilstuna. Det var bra.

Vi promenerar mycket och låter oss inte frestas att ta bilen om det inte är alldeles nödvändigt. Hittills har vi varit duktiga.
Fortfarande mycket folk här och till helgerna blir det ännu fler. Idag på promenaden runt och ner till strandpromenaden var det ett livligt folkliv. Det var faktiskt en och annan som vågade sig på ett dopp.

Ställplatserna (4 st) och campingarna (2) är så gott som fulla. Vi hade besök av gamla husbilsvänner Margareta och Ingemar som är här nere nu men som åker hem över julen och kommer ner i februari igen. Vi hade en trevlig eftermiddag och kväll med restaurangbesök, mycket skratt och prat.

Vi hörs igen och då kan man hoppas på fler bilder.
/B
  • Comments(2)//bitteolars.ursater.se/#post107

Nu i Calpe

Spanienresa 2018-19Posted by Lars Åke Mon, October 29, 2018 16:09:54
Calpe 30/10 2018


Så kom vi till slut fram till Calpe och vår lägenhet. Resan hit har varit vädigt lättsam.Vi trodde det skulle bli lite ansträngande att resa med vår nya lite mindre bil. Husbil är ju något annat men det funkade så bra.

Resan med färjan från Travemünde avlöpte bra. Det blåste ganska ordentligt en viss oro fanns hos någon av oss. Willen brydde sig inte. Väl framme i Tyskland tog vi sikte på autobahn men där tog det tvärstopp på grund av en olycka sa vår GPS. Det tog oss 3 timmar att åka 7-8 km. Men någon brådska hade vi inte och inte något val heller. Men vi åt äpplen och sjöng och lyssnade på radion så tiden gick.
.
Detta hotell bodde vi på för ca 30 år sedan. Igenkänningen var sparsam men backen utanför var bekant.


Vi hade bestämt oss för att åka utmed Mosel och då blev det ett stopp för att inhandla lite tyskt vitt vin. Det blev två halvtorra och två torra.


Resan fortsatte till Luxemburg och precis innan gränsen till Frankrike i Thionville hittade vi ett trevligt hotell. Kom lite sent och införskaffade lite bröd och tilltugg, vin hade vi ju redan, som intogs på hotellrummet.


Wille skulle kvällsrastas så vi tog en promenad i stan och gick förbi denna fantastiska blomsterhandel. Wille undrade vilken blomma som var vackrast.Fortfarande i Frankrike några mil söder om Vienne i Chonas L'Amballan. Här bodde vi väldigt fint och åt mycket gott. Så här såg inte hotellet så märkvärdigt ut men helt annorlunda runt hörnet.


En liten interiör bild.


En lite större interiörbild.


Resan gick vidare och vi hamnade i Figueres i norra Spanien. Vi tänkte besöka Salvador Dali-museet och det gjorde vi också. Här hade vi många fina bilder som skulle ha kommit med men dom vändes åt fel håll.


Här ett alster av herr Dali. Ett mycket intressant museum som man kunde gå hur länge som helst i. Men vi hade ju hund.
Här i stan sov vi över på ett hotell med bubbelbad som vi var för slöa för att testa.
Bodde bra gjorde vi och maten smakade utsökt.

Nyvakna satt vi oss bakom ratten och bestämde att nu tar vi betalväg vilket vi inte gjort tidigare under resan. Framme i Calpe vid 18-tiden och där pustade vi ut och konstaterade att det såg sig likt ut.
/B
  • Comments(1)//bitteolars.ursater.se/#post106

Resa med liten bil

Spanienresa 2018-19Posted by Lars Åke Mon, October 22, 2018 16:49:35
Handen 22/10 2018Nu har vi så smått börjat på vår Spanienresa. Det mesta är packat och klart och allt fick vi med oss tror vi. Imorgon någon gång på förmiddagen bär det av med solglasögon på för sol blir det väl hela vägen eller ....
Någon brådska har vi inte ner, varken i morgon eller senare. Den enda tid vi har är natt- färjan från Malmö kl 22.00.

  • Comments(1)//bitteolars.ursater.se/#post105

Hemma igen

Spanienresa 2017-18Posted by Lars Åke Sun, April 29, 2018 15:32:06

Handen 29 april 2018

Allt roligt har sitt slut och dagarna tills vi skall lämna detta paradis är räknade. Vi åker hem den 8:e efter att ha visat Marina och Alex med familj hur lägenheten fungerar för dom kommer att vara här i tre veckor.
Den engelska puben med sjungande och spelande engelsmän fick ett nytt besök av oss. Vi tog med oss Peder som bor på i Torre Alexandra. Men som det ofta blir, så blir det inte som första gången. Men en trevlig kväll hade vi. Påsken firade vi lite lugnt men stan firade som vanligt med sina fina parader. Vi var in en kväll och tittade men lämnade Wille hemma vis av tidigare firande.
Tony och Susanne kom ner och gjorde oss sällskap i en vecka. Våra vänner på Gabriel Miro, Helena, Renee och Peter har också varit nere och då blir utelivet lite livligare.
Vi har tagit våra promenader i strålande sol men i mycket vind, använt vår motionscykel och försökt hålla oss i trim. Det låter det. Men äter man och tar lite vin så behövs det. Det lovar jag.


Här är det Willes fina hundrastgård. En oas för lite eftertänksamhet.

Men som ni ser är det dåligt med hundar idag. Wille tycker det är tråkigt. Även om han inte springer dom till mötes alla gånger. Men träffa dem vill han ändå, fast lite på håll. Men idag fick han roa sig själv.


Många olika parkeringar har vi sett men den här tar priset och det tycks polisen också tycka. Att parkera i en kurva är inte ovanligt men detta ...


Vi har kommit på ett genialiskt sätt - som vi tycker - att ge Wille vatten när vi är på promenader. Hans bajspåsar finns alltid med och den (en ren förstås) fylls med vatten från en dricksfontän och sedan dricker han ur den. Slipper tänka på att ha burk med oss.


Här har vi några av de jammande engelsmännen.


Här har vi det fantastiska verket som är gjort av en lantbrevbärare i mitten av 1800-talet. Det är uppbyggt helt i sten. Palaise Ideal du Facteur Cheval. Ferdinand Cheval var 43 år när snubblade över den första stenen och ägnade sedan 33 år av sitt liv för att bygga detta i sin trädgård. Djur, moske, religiösa figurer mycket är det. Mäktigt


Svårt att se men förstora bilden.


Tillbaka till Bad Bellingen för vilken gång i ordningen vet vi inte. Men vi gillar parken, omgivningarna och fram för allt det fina Thermalbadet med sina varma ute- och inomhusbassänger som man kan simma mellan.


Den första sparrisen med sparrisrisotto, så otroligt gott. Men inte den sista sa vi.
Det blev en gång till i Lüneburg. Sparrisen var sen i år. Brukar finnas stånd efter vägarna. Men inte nu p g a den kalla våren.


Har har vi kommit till Fulda och trodde vi hade hittat en annan ställplats i Fulda då vi tyckte att den vi stod på för några år sedan inte var inget vidare. Men vad hände? Vi kom till samma och nu tyckte vi den var bra, rena toaletter, vatten och toatömmning och väldigt varmt i luften. Jättevarmt till och med. Fick åska och dunder på kvällen. Men här slutar det fina vädret.
Vi gjorde lite av stan och var fram till kyrkan/Domen. Där skypade vi med kompisar hemma Britt o Janne. Kvällen var mycket behaglig.


Men allt får ju inte vara för evigt. Sedan på vägen upp i Tyskland såg det ut så här bitvis. Lagom med trafik hade vi under hela resan.


Nu har vi kommit till Grossenbrode och vår ställplats som vi oftast står på. Blev förskräckta av det vi såg. Här hade det regnat mycket. Tur att det är grovt grus så det sjönk undan framåt kvällen. Men till dess fick man kryssa sig fram till serviceanläggningen.


Här har vi kommit till färjan och som vanligt alltid en långtradare framför. Men den här gången var färjan nästan tom.

Väl hemma i Håga skulle vi skifta husbilen till SAAB-en. Men se det var inte bara att starta det inte. Nej batteriet var dött. Tänkte vilken tur vi har som har startkablar så vi ringde till Janne och han kom men vi kom inte åt våra startkablar då vi inte kom in i bakluckan heller. Men det finns verkstäder och annat i Håga så vi fick hjälp och kom iväg så småningom. Blev lite körigt ett tag.

Men inte av den händelsen utan ändå så har vi bytt bil till en Citroen C3. Skulle varit en bild här men den ville inte vara med. Nu har vi varit hemma i 3 veckor och vardagen och lunken har kommit igång.
/B


  • Comments(1)//bitteolars.ursater.se/#post104

Ganska nära nu ...

Spanienresa 2017-18Posted by Lars Åke Tue, March 27, 2018 19:12:15
Calpe 27 mars 2018


Dags för ett nytt inlägg och kanske det sista från Spanien. Vi närmrar oss avresedag men lite om vad som hänt sedan sist.

Vi har haft det väldigt blåsigt tidvis men med sol och varmt på dagarna. Vinden har varit rejält kraftig och svår att promenera i. Men inget regn och vi brukar trösta oss med att vi inte har minusgrader och därmed inte någon halka. Alla har vi våra gnäll.

Dagarna är behagliga med dagliga promenader med och utan Wille. De sista veckorna har Calpe levt upp. Spanjorerna har kommit och strandpromenaden och stranden är full med folk som solar och nååågra som badar.
Restauranger som varit stängda har öppnat igen. Kvällspromenaden som vi tar och som kan avslutas med en glass är mycket livligare nu och det är trevligt med alla flanerande som skall äta eller bara vandra fram och tillbaka.

Som det nu verkar så avreser vi från Calpe den 9 april. Då har vi fått besök av barnbarn med familj som kommer att stanna några veckor.
Vi har också lovat att vara hemma senast den 19 april så vi räknar med att det blir en ganska normal rutt hemåt.


Här blir jag bjuden på jordgubbar och Cava på Alla Hjärtans Dag.


Här har vi upptäckt en vattenläcka och nu gäller det att ingripa innan det blir som tidigare.
Den historien är avklarad nu och vårt försäkringsbolag har tagit rätt beslut att låta oss gå skadelösa.

Har ringt en röris som lovat att komma. Då passar vi på att byta nya kranar i kök och badrum.


En marknadsdag som blev lyckad. Det blev nya långbyxor och en jacka. Har berättat tidigare att min gamla jacka tröttnade. Den har slängts. Den här dagen var det inte jackväder men jag lovar, den har behövts många gånger.


Så här ser den ut. Går att vända då den är delvis blommig på insidan. Har prövat men det kändes inte bekvämt att vara blommig.


Besökte den fina men oftast tomma sushi-restaurangen vid strandpromenaden. Samma ägare som har den japanska restaurangen vi besökte i Moraira där man sitter runt stekbordet. Men så otroligt gott.


Så här kan våra luncher hemma se ut. Det är butternut med bläckfisk gjord av den inhemska kocken.


En avi som vi inte hann hämta ut och posten är inte så hjälpsam som hemma. Så vi tog lappen och gick till den som skickat den, nämligen skatteverket. Men allt löste sig, det vara bara ett avtal om lägenheten. Men vi har varit med om värre när vi inte hämtat ut tidigare.


Knepig bild men här firar man fiskarnas helgon. Man startar en marsch nere i fiskehamnen och går till stan med ett antal stopp under vägen där en präst håller vad vi tror en bön vi varje ställe. Ett hundratal som vandrar med. Detta sett från vår balkong.


Den konstiga byggnaden till höger är ett fint hotell som vi bor ganska nära och framför allt går förbi dagligen. Blev lite inspirerad när vi varit på hotell Sol y Mar och ätit hotellfrukost så vi tänkte att även här kan man väl lyxa till det med en frukost och tänk, det kunde man. Det var gott och blev lite festligare än dom vanliga gröt- och omelettfrukostarna.


Lite barnsligt kanske men så här ser den nya duschen ut.

och så här ser köksblandaren ut.(Bilden från rörverkstaden


Vi tog en promenad i gamla stan och kom till spanska trappan. Där satt vi oss en stund och pustade lite.


Vandringen fortsatte och så kom vi fram till en av kyrkorna i stan och här pågick ett dop. Många fina fasadmålningar pryder väggarna i gamla stan.


Här avslutar vi vår vandring och firar Fars-dag för det är nämligen det idag (19/3).


Här blir det tummen upp. Nu har vi fått beskedet att vårt försäkringsbolag betalade skadan i lägenheten vid vår gamla lägenhet. Det har pågått i 2 år. Känns såååå befriande för summan var rejäl.


Här får L-Å en ny klocka som han gått och sneglat på länge och det passar ju bra som uppmuntran för alla mail till alla instanser som han tragglat med under dessa år.
/B

  • Comments(0)//bitteolars.ursater.se/#post103

Ett tag sedan

Spanienresa 2017-18Posted by Lars Åke Wed, March 07, 2018 14:35:56
Calpe 7 mars 2018


Våren ...

Oj vad iden går fort när man har trevligt. Det är ju en månad sedan det skrevs här på bloggen. En del har hänt även om mycket blir rutiner som att jag och Wille blev klippta. Den som inte klippt sig är Lars-Åke som istället har lagt sig till med skägg. I skrivande stund har han ansat ner det lite.

Väl hemma i Calpe började vi åter med vårt cyklande och promenerande. Jag snubblade och slog i knän,händer och ett litet sår i pannan som glasögonen gjorde. Blev omplåstrad på apotektet, sådant hjälper man till med där. Fortsatte promenaden hem lite omtumlad kanske. Därefter har dagarna bestått av social samvaro.

Några dagar efter att vi kom tillbaka så är Pia och Staffan här och på väg hem. Europavädret stoppade dem så dom är kvar. Det tycker vi är roligt. Då blir det lite träffar på strandpromenaden och en och annan middag. Efter ett tag så kom Annika och Kenneth hit. Våra gamla grannar när vi bodde på Torre Alexandra. Dom kommer med lite jämna mellanrum. De tillhör det arbetande folket.

Peder vår köpare av Torre Alexandra kom ner på sportlovet med sin son August. Den veckan var både regnig och blåsig men några fina dagar fick dom. Vi gjorde några promenader tillsammans till stan. Wille blev väldigt glad åt August som ägnade lite tid åt honom. Lite otur hade dom för någon vecka efter deras besök så anordnades det en spingtävling i stan. Den gick från Gabriel Miro runt salinan ut på vår strandpromenad och till den andra strandpromenaden. Därefter var det kortare sträckor för tjejer och killar i olika åldrar. Skönt att titta på när andra springer tycker jag.

Idag tyckte vi att våren hade kommit så vi bestämde att det var dags för vårens första glass. Här skulle en blid finns med men se det blev det inget av med. En strut med 2 respektive 3 kulor. Gott. Tur att vi rör på oss så mycket.

Lördagsmarknaden är fortfarande trevlig och den besöks flitigt. Oftast utan att köpa något bara titta. Men i lördags blev det en ny jacka till mig min gamla älskade jacka har gett upp. Snarare blixtlåset som sprack upp hela tiden och svår att dra ner. Hade tålamod länge. Men nu blev det en ny och tack och lov i rätt tid. Vädret har bjudit på blåst och kall blåst, så den kom väl till pass. Den andra får gå till tunnan.


Här är vi på hotell Sol y Mar och intar en härlig frukost med alla tänkbara tillbehör, även ett glas cava och en fantastisk utsikt.Så här fint kan solen lysa upp husen på andra sidan Salinan.


Vi hade med oss några ansjovisburkar och tyckte att det var onödigt att dom skulle åka med hem. Så Lars-Åke gjorde en Jansson som vi intog med de tillbehör som är självklara tycker vi. Väldigt gott.


Här är starten för de lite yngre. Vuxenlagen har redan gått i målHär är målet och väntan på nästa gäng som skall startas iväg.

Här är ett glatt gäng som återträffas, Annika, Staffan och Lars-Åke. Tre gamla arbetskamrater. Mittemot sitter Pia Kenneth och Bitte.
/B


  • Comments(1)//bitteolars.ursater.se/#post102
Next »