Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Ganska nära nu ...Spanienresa 2017-18

Posted by Lars Åke Tue, March 27, 2018 19:12:15

Calpe 27 mars 2018


Dags för ett nytt inlägg och kanske det sista från Spanien. Vi närmrar oss avresedag men lite om vad som hänt sedan sist.

Vi har haft det väldigt blåsigt tidvis men med sol och varmt på dagarna. Vinden har varit rejält kraftig och svår att promenera i. Men inget regn och vi brukar trösta oss med att vi inte har minusgrader och därmed inte någon halka. Alla har vi våra gnäll.

Dagarna är behagliga med dagliga promenader med och utan Wille. De sista veckorna har Calpe levt upp. Spanjorerna har kommit och strandpromenaden och stranden är full med folk som solar och nååågra som badar.
Restauranger som varit stängda har öppnat igen. Kvällspromenaden som vi tar och som kan avslutas med en glass är mycket livligare nu och det är trevligt med alla flanerande som skall äta eller bara vandra fram och tillbaka.

Som det nu verkar så avreser vi från Calpe den 9 april. Då har vi fått besök av barnbarn med familj som kommer att stanna några veckor.
Vi har också lovat att vara hemma senast den 19 april så vi räknar med att det blir en ganska normal rutt hemåt.


Blog imageHär blir jag bjuden på jordgubbar och Cava på Alla Hjärtans Dag.


Blog imageHär har vi upptäckt en vattenläcka och nu gäller det att ingripa innan det blir som tidigare.
Den historien är avklarad nu och vårt försäkringsbolag har tagit rätt beslut att låta oss gå skadelösa.

Har ringt en röris som lovat att komma. Då passar vi på att byta nya kranar i kök och badrum.


Blog imageEn marknadsdag som blev lyckad. Det blev nya långbyxor och en jacka. Har berättat tidigare att min gamla jacka tröttnade. Den har slängts. Den här dagen var det inte jackväder men jag lovar, den har behövts många gånger.


Blog imageSå här ser den ut. Går att vända då den är delvis blommig på insidan. Har prövat men det kändes inte bekvämt att vara blommig.


Blog imageBesökte den fina men oftast tomma sushi-restaurangen vid strandpromenaden. Samma ägare som har den japanska restaurangen vi besökte i Moraira där man sitter runt stekbordet. Men så otroligt gott.


Blog imageSå här kan våra luncher hemma se ut. Det är butternut med bläckfisk gjord av den inhemska kocken.


Blog imageEn avi som vi inte hann hämta ut och posten är inte så hjälpsam som hemma. Så vi tog lappen och gick till den som skickat den, nämligen skatteverket. Men allt löste sig, det vara bara ett avtal om lägenheten. Men vi har varit med om värre när vi inte hämtat ut tidigare.


Blog imageKnepig bild men här firar man fiskarnas helgon. Man startar en marsch nere i fiskehamnen och går till stan med ett antal stopp under vägen där en präst håller vad vi tror en bön vi varje ställe. Ett hundratal som vandrar med. Detta sett från vår balkong.


Blog imageDen konstiga byggnaden till höger är ett fint hotell som vi bor ganska nära och framför allt går förbi dagligen. Blev lite inspirerad när vi varit på hotell Sol y Mar och ätit hotellfrukost så vi tänkte att även här kan man väl lyxa till det med en frukost och tänk, det kunde man. Det var gott och blev lite festligare än dom vanliga gröt- och omelettfrukostarna.


Blog imageLite barnsligt kanske men så här ser den nya duschen ut.

Blog imageoch så här ser köksblandaren ut.(Bilden från rörverkstaden


Blog imageVi tog en promenad i gamla stan och kom till spanska trappan. Där satt vi oss en stund och pustade lite.


Blog imageVandringen fortsatte och så kom vi fram till en av kyrkorna i stan och här pågick ett dop. Många fina fasadmålningar pryder väggarna i gamla stan.


Blog imageHär avslutar vi vår vandring och firar Fars-dag för det är nämligen det idag (19/3).


Blog imageHär blir det tummen upp. Nu har vi fått beskedet att vårt försäkringsbolag betalade skadan i lägenheten vid vår gamla lägenhet. Det har pågått i 2 år. Känns såååå befriande för summan var rejäl.


Blog imageHär får L-Å en ny klocka som han gått och sneglat på länge och det passar ju bra som uppmuntran för alla mail till alla instanser som han tragglat med under dessa år.
/B

Ett tag sedanSpanienresa 2017-18

Posted by Lars Åke Wed, March 07, 2018 14:35:56

Calpe 7 mars 2018


Våren ...

Oj vad iden går fort när man har trevligt. Det är ju en månad sedan det skrevs här på bloggen. En del har hänt även om mycket blir rutiner som att jag och Wille blev klippta. Den som inte klippt sig är Lars-Åke som istället har lagt sig till med skägg. I skrivande stund har han ansat ner det lite.

Väl hemma i Calpe började vi åter med vårt cyklande och promenerande. Jag snubblade och slog i knän,händer och ett litet sår i pannan som glasögonen gjorde. Blev omplåstrad på apotektet, sådant hjälper man till med där. Fortsatte promenaden hem lite omtumlad kanske. Därefter har dagarna bestått av social samvaro.

Några dagar efter att vi kom tillbaka så är Pia och Staffan här och på väg hem. Europavädret stoppade dem så dom är kvar. Det tycker vi är roligt. Då blir det lite träffar på strandpromenaden och en och annan middag. Efter ett tag så kom Annika och Kenneth hit. Våra gamla grannar när vi bodde på Torre Alexandra. Dom kommer med lite jämna mellanrum. De tillhör det arbetande folket.

Peder vår köpare av Torre Alexandra kom ner på sportlovet med sin son August. Den veckan var både regnig och blåsig men några fina dagar fick dom. Vi gjorde några promenader tillsammans till stan. Wille blev väldigt glad åt August som ägnade lite tid åt honom. Lite otur hade dom för någon vecka efter deras besök så anordnades det en spingtävling i stan. Den gick från Gabriel Miro runt salinan ut på vår strandpromenad och till den andra strandpromenaden. Därefter var det kortare sträckor för tjejer och killar i olika åldrar. Skönt att titta på när andra springer tycker jag.

Idag tyckte vi att våren hade kommit så vi bestämde att det var dags för vårens första glass. Här skulle en blid finns med men se det blev det inget av med. En strut med 2 respektive 3 kulor. Gott. Tur att vi rör på oss så mycket.

Lördagsmarknaden är fortfarande trevlig och den besöks flitigt. Oftast utan att köpa något bara titta. Men i lördags blev det en ny jacka till mig min gamla älskade jacka har gett upp. Snarare blixtlåset som sprack upp hela tiden och svår att dra ner. Hade tålamod länge. Men nu blev det en ny och tack och lov i rätt tid. Vädret har bjudit på blåst och kall blåst, så den kom väl till pass. Den andra får gå till tunnan.


Blog imageHär är vi på hotell Sol y Mar och intar en härlig frukost med alla tänkbara tillbehör, även ett glas cava och en fantastisk utsikt.Blog imageSå här fint kan solen lysa upp husen på andra sidan Salinan.


Blog imageVi hade med oss några ansjovisburkar och tyckte att det var onödigt att dom skulle åka med hem. Så Lars-Åke gjorde en Jansson som vi intog med de tillbehör som är självklara tycker vi. Väldigt gott.


Blog imageHär är starten för de lite yngre. Vuxenlagen har redan gått i mål


Blog image
Här är målet och väntan på nästa gäng som skall startas iväg.

Blog imageHär är ett glatt gäng som återträffas, Annika, Staffan och Lars-Åke. Tre gamla arbetskamrater. Mittemot sitter Pia Kenneth och Bitte.
/B


Inhemska utflykter Spanienresa 2017-18

Posted by Lars Åke Tue, February 06, 2018 16:37:47

Crevillent (Marjal) 6 feb 2018

Är nu tillbaka i Calpe efter en 12-dagars rundresa och lägenheten kändes välkomnande men lite sval. Men som ni ser på bilderna nedan så har vi haft en riktigt skön svensk sommarvärme här. Det blev shorts och kortärmad tröja en hel vecka. Ljuvligt. Ja vi har ju varmt och skönt annars också men dessa dagar var det riktigt varmt. Men allt är ju inte beständigt för i morse var det endast +2 grader som blev 8-12 grader på dagen.

Vår jalusieroman är slut nu. Till slut kom killen med jalusierna och monterade dom och allt blev frid och fröjd. Men han kom inte på torsdagen som var sagt för då kom dom med plan från Belgien som var fyra timmar försenat så han kom på fredagen istället. Vi var glada och nöjda för det. Då kunde vi ju börja vår resa söder ut i Spanien för att hälsa på kompisar som var lite här och där.

En pub här i Calpe hade annonserat att det skulle bli musik och sång - av frivilliga - där den 2:a och 4:e tisdagen i månaden. Vi beslöt oss för att gå dit och lyssna. Det var bara engelsmän som spelade. Vi var ganska många som lyssnade. En väldigt trevlig kväll. Det spelades och sjöngs gamla irländska och engelska sånger. Kul.

Jag har fortsatt med mina promenader och L-Å med sitt cyklande. Känns bra men det blev uppehåll när vi var iväg förstås. Men det skall vi ta igen snart.

Ja, så laddade vi bilen med allt vad som behövdes för ett par veckor. Det är mycket skall jag säga för vi hade tömt bilen när vi kom hit.

Vi hade tänkt stanna på Marjal i Crevillent först men så blev det inte utan vi åkte direkt till Balerma och Camping Mar Azul där Pia och Staffan var. Nu är campingarna välbesökta och även denna så vi fick inte plats innanför bommen utan fick stå på ställplatsen utanför en natt. Dagen därpå kom in och stod nära Pia och Staffan. Lite bökigt om man kommer för långt ifrån varandra då måste man bära stolar mellan sig. Vi kom ju för att träffa dom. Vi hade tre härliga dagar tillsammans men med en jäkla blåst. Den här gången från rätt håll, nämligen från land. Förra gången som vi var här och det blåste mycket då kom vinden från havet och då tog den med sig salt och sand. Inget vi gillar. Därefter åkte vi till Torrox som ligger bara 10-12 mil därifrån.

Vi åkte till Camping El Pino som vi varit på många gånger och som vi har sagt att inte besöka mer men den är charmig och så har vi många trevliga vänner där.
Barbro och Kent hade kommit dit och vi hade hört att Kent ville ha lite stöd för sin musselkokning. Kent hade lovat Leif att han skulle få se hur det gick till. Kent och L-Å skrapade, sköljde och hackade det som skulle i kastrullen. Därefter samlades vi hos Leif och Marita och avnjöt dessa musslor. Det blev en väldigt trevlig lördagseftermiddag. Vi blev där i 4 dagar. Därefter åkte vi vidare och norrut.¨

Vi kom till camping Marjal vid Crevillent där vi hälsade på två gamla vänner sedan tidigare, Rolf och Annelie). Måndagskvällen var det kareoke på puben så vi gick dit. Lika kul som förra året när vi var där. En del sjunger mycket bra en del lite sämre. Men kul är det i alla fall.
Så hörde Staffan och Pia av sig och berättade att dom var på väg hit dom också. Då bestämde vi oss för att stanna en natt till. Annars skulle vi ha åkt den dag som dom skulle komma och det kändes lite kymigt.
Den här campingen är väldigt stor och har blivit ännu större och finare med poolområde som var väldigt tjusigt. Kan bara tänka mig hur det kan vara när det är varmt.
Nu ställs det en fin laxrätt på bordet, så tack för denna gång.
/B


Blog imageHär ser ni hur varmt det var den 21 januari och så var det en hel vecka. Skönt.


Blog imageSå här enkelt var det ordnat. Fram med lite stolar och några bord. Drickat fick man köpa en trappa ner om man ville ha.


Blog imageHär sitter flera av de som kom att spela under kvällen. Allt efter en lista.Blog image


Blog imageJa så var dom äntligen på plats efter många turer hit och dit. Missförstånd och lite annat.


Blog imageHär blåser det så det knappt gick att gå mot vinden. Man stod still ibland och Wille tyckte det blåste för mycket på nosen.


Blog imageDetta är vägen från Balerma och här är det bara växthus på växthus. Lite av våra grönsaker kommer nog härifrån. På håll när man ser alla tak kan man få för sig att det är vatten. Inget vackert men...Blog imageNu är vi på väg till Torrox och så här fina är vägarna och väldigt lite trafik.


Blog imageVår plats i Torrox på El Pino. Vi är inbaxade med hjälp av Barbro och Kent som står framför oss. Nära till gemenskap eller hur.


Blog imageEn miljöbild från campingen.


Blog imageKent och L-Å som tar sig an musslorna. Dom är väldigt koncentrerade.


Blog imageHär har dom flyttat in sig för att hacka.


Blog imageHär sitter vi hela gänget hos Leif och Marita. Musslorna var goda. Det var två smaker den ena med vin, kokosmjölk och koriander och den andra med citron och vin.


Blog image

Blog imageDet här är kareokekvällen på Marjal. Ett bra tryck på publiken och sjungvänliga.Blog imageHit går vi och rastar Wille och just nu är bergen lite häftiga med sina skuggor.
/B


Bl a fönstertvättSpanienresa 2017-18

Posted by Lars Åke Sun, January 14, 2018 10:26:55

Calpe 14/1 2018


Då var jul och nyår avklarade och genast blev det dags för nästa firande och det var för de Tre Vise Männen. Detta är större än julafton. Alla och främst barnen ser fram mot detta för då får dom paket och det firas för fullt. Parad blev det förstås. Först vise männen och sedan kom alla barnens favoriter blandade med dansare och musikanter. En vagn med fejkpaket och en med utslängande av godis. Glädjen var på topp.

Vi har hunnit med lite kulinariska höjdpunkter också. Först till en japansk restaurang som ligger i Moraira. Dit åkte vi tillsammans med Helena, Harri, Renee, Peter, Micke, Christer och Eva. Sittandes runt ett stekbord underhölls vi av en skicklig kock som utför en lite show under tiden maten tillagas och som sedan serveras oss i omgångar. Väldigt gott. Dit hade vi tagit oss med personbil och vår husbil då vi blev många.

Några dagar senare var det dags för nästa upplevelse då var det vinprovning. Vingården är ekologisk och använder bara inhemska produkter. Väl mottagna blev vi av guide och ägare. Våra vänner, Helena, Renee och Peter, som varit där många gånger och blivit bekanta med guider och personal gjorde att det blev lite extra trevligt. Vi provade vitt, rose och tre röda och ett dessertvin. Därifrån åkte vi lite tyngre än då vi kom. Det blev några flaskor förstås plus det vi hade i magen. Det fanns spotthink men vi svalde allt tyckte inte det var så mycket att spotta ut, dock inte guiden som sa att han jobbade. Mycket tillfreds med dagen åkte vi hem och packade upp det vi handlat. Det är inte rört än. Får se hur mycket som kommer med hem.
Stunderna med familjerna Helena och Renee har verkligen gjort våra dagar trevliga.

Barbro och Kent från Sundbyholm anlände till ställplatsen för att göra Calpe och träffa oss i fyra dagar. Det blev härliga dagar med många skratt och trevliga stunder. Men vad har man kompisar till om man inte kan hjälpas åt. Kent är aldrig omöjlig så det blev fönstertvätt. Men man måste klargöra att det är stora skjutfönster som måste hakas av och det krävs två karlar för det. Men inte nog med det, det finns ett fast fösterglas som sitter 1 dm från det andra. Insidan går bra men utsidan kräver att man är akrobat, dessutom är det något som är oljigt troligen sand eller salt som kommer från havet. Det blir "glosor" hur man än försöker. Men det killarna höll på med blev riktigt bra.

Blev påmind i en kommentar att vi har haft ytterligare en kulinarisk stund, nämligen när vi firade Kent på Gunnars-dagen med musslor på lite asiatiskt vis a la Harri. Kent och Lars-Åke skrapade hackade och jobbade på medan Barbro och jag hade egentid i soffan. Detta är en tradition sedan många år. Blev väldigt gott, dom är duktiga får man säga. (tack Barbro för påminnelsen).

Lite kuriosa från förra gången. Jalusikillen kom inte tillbaks då det var sagt men nu har han varit här och tagit med sig dom gamla och beställt nya så på torsdag tror vi att det händer något.
Lite hälsosnack också, här cyklas det flitigt och egna promenader har börjat tas av den som inte cyklar. Nyårslöfte nä..


Blog image


Blog imageSå här såg en av rätterna ut. Väldigt gott.


Blog imageDet fanns fuskpinnar till dom som behövde. Mycket tacksamt tyckte några.


Blog imageHär kommer de Tre Vise Männen.


Blog imageBehövs ingen förklaring eller...


Blog imageUr sagan Frost.


Blog imageTror dom symboliserar tomtenissar.


Blog image

Blog imageHär avsmakas första glaset och det är vitt som ni ser. Fruktigt


Blog imageDetta kanske är nr 3 av de röda, tappat räkningen. Lite tillbehör fick vi också.


Blog imageÄgaren och guide diskuterar det sista och "klon" av deras viner.


Blog imageFörsöker begripa ...


Blog imageHär fick vi lära oss lite om kork. Täthet respektive porös kork, dessutom att dom hugger inte ner korkträdet utan tar bara bort barken och på ca 6 år har ny bark bildats. Känns bra.


Blog imageNågra av vår flaskor. Skojar vi köpta två.


Blog imageBarbro och jag ser ut att ha uppförsbacke men det har vi inte. Här går men lätt så det är en synvilla. Klippan som alltid med på bilderna.


Blog imageKent i full fart med skrapa och tvättmedel. Här blir det rent ska sägas.


Blog imageHjälp tillkallades för lite översyn bl a.


Blog imageKolla så klart det blev. Hurra


Blog imageDessa fantastiska High Chaparall. Kan aldrig sluta beundra. Har kämpat med dom hemma så man vet.

Blog imageDenna har varit med förut men den blir annorlunda varje gång. Svårfotad.

/BJul och NyårSpanienresa 2017-18

Posted by Lars Åke Wed, January 03, 2018 15:48:45

Calpe 3 jan 2018.

Tiden går fort, nu har vi varit här i nästan 2 månader och lite har det väl hänt på den här tiden det får man nog säga.

Vår försäljning av gamla lägenheten har slutförts och till allas belåtenhet. Nya ägaren verkar trivas och har nog funnits sig till rätta tror vi. Jul och nyår har vi också klarat av med allt vad det innebär med julklappar julmat och lite firande med raketer. Det var väldigt lite raketsprakande och det tyckte Wille var bra. Tittade på programmet från Skansen där Krister Henriksson läste in det nya året. Pampigt och högtidligt. Därefter släckte vi lampan och la oss på söta örat. Firande tär på pensionärskrafterna.

Åter ett besök hos SpecSavers för att prova ut nya glasögon. Jag var där förra året nästan på pricken på dagen. Har tyckt att jag sett lite suddigt och att ha bara ett par har känts lite oroligt ifall de jag har skulle gå sönder. Beroende. Men synen hade försämrats precis som jag trodde och det blev 2 nya. Nöjd.

Våra gamla fast unga bekanta sedan några år tillbaka har kommit ner till sina lägenheter så det har blivit ett flitigt sällskapande. Ett roligt och initiativrikt sällskap. Vi har haft väldigt trevligt med lite fester. Även den nya lägenhetsinnehavaren har involverats i gänget. Kvällen innan nyårsafton var vi alla upp på 29:e våningen på det absolut nyaste och flottaste hotellet och spanade in utsikten och tog några goda GT-drinkar. Utsikten är fantastisk.

Vår motionscykel används mer flitigt åtminstone av en av oss. Men det är ett bra komplement till våra ganska långa promenader om dagarna. Vi var till en affär som säljer fina tavlor, plåtkonst och spansk keramik där vi köpte en cykel till väggen också.

Nu väntar vi på att jalusikillen skall komma för han har lyst med sin frånvaro. Men har förstått att han har vacaciones och kommer tillbaka på måndag. Har fått ett kostnadsförslag så vi förstod att han kommer så småningom.

Blog imageEn sträcka på en av L-Ås morgonpromenader. Han har fler rundor.


Blog imageBlev en julmarknad i år också. Dock inte i Tyskland utan här. Fick mina "raggmunkar" som är vanligt på tyska julmarknader. Det var en blandning tysk/spansk. Gott


Blog imageRäddningen i nöden. I denna bokhandel kan man byta sina böcker. Finns olika hyllor för ett antal länder. Byter man jämnt kostar det inget. Lämnar jag 2 och tar 3 kostar det 50 cent.


Blog imageWilles spa-avdelning. Blev jättebra. Vinterklippning tyckte de skulle bli bra och vi också. Fick med oss mat också, ja inte fick precis.


Blog imageNytt färdmedel och ny strategi för att kolla trafikanterna.


Blog imageGymrummet med strålande utsikt. Mycket att titta på medan man cyklar.


Blog imageCykeln hem från Sprinter. Dramatenkärran är bra till mycket.


Blog imageKvällen innan julafton som traditionen bjuder. Avsmak av nygrilljerad skinka och sillen.


Blog imageSå här blev julbordet. Ganska täckande men ingen lutfisk och inget dop i grytan.


Blog imageÄter lunch tillsammans med nya ägaren, Peder.


Blog imageEn del av glada gänget. Det blev Sangria och det är inte vanligt men här var den god och inte för söt.


Blog imageUtsikten från 29:e våningen på Hotell Suitopia. Häftigt.


Blog imageBeundrar utsikten.


Blog imageKunde inte låta bli att sitta ner och beställa några GT-n


Blog imageOlika smaker blev det. Vi är bland proffs nu.


Blog imageSå där ser ett par av mina nya glasögon ut. Det andra har samma båge som mitt gamla par med blå båge. Väldigt nöjd med dom.
/BVardagSpanienresa 2017-18

Posted by Lars Åke Tue, December 12, 2017 18:57:16

Calpe 12/12 2017

Vi har vardag här också alltså inte bara sol och bad....


Blog imageSå här blir det när man drar snabbt och kanske lite hårt i gamla linor. Den interna hantverkaren lade ner stor möda och besvär men det var inte så lätt.

Blog imageEfter gemensamt rådslag beslöt vi att tillkalla ett proffs. Om man säger så var inte valet så svårt. Vi vill ju ha en fungerande jalusi och då var det det enda alternativet eller hur. Fönstret ser fortfarande så här ut för vi väntar på att Hugo som han heter skall ringa och säga att nu kommer jag för att nu har jag fått tag i rätt längd på jalusin. Det var nämligen inte det från början.

Blog imageInte nog med jalusin en skåpdörrs gångjärn gick åt skogen och nya inköptes och hemmafixaren tog sig an verket men då visade det sig att de inköpta delarna var för stora. Så i morgon gör vi ett nytt försök på Fereterian - järnaffären.

Blog imageDen här rondellutsmyckningen har ni säkert sätt tidigare men vi tycker den är så häftig. På dagarna ser man inget av världsdelarna. Den är upplyst inifrån nämligen.


Blog imageDet finns fler fina rondeller. Men den här är bara så här fin nu när det är julutsmyckning. Den här rondellen ligger mellan Consum och Mercadona två matmarknader vi ofta besöker.


Blog imageLite lyx unnar vi oss också. Det blev en klocka till mig (förstås) och trådlösa hörlurar till LÅ.
Promenaden blir mycket enklare utan sladdar som kan trassla in sig säger han. Tror honom.

Blog imageTro inte vi blivit idrottsfreak,inte ens nojiga. Men vi har beställt en sådan här cykel så vi kan få upp lite flås när takten på promenaderna är lite långsammare än tidigare, lårmuskel och vrister som skaver lite.

Blog imageNu har Wille fått sin skönhetsbehandling. Klippt, schamponerad, tårna klkppta ja allt. Han tycker att han är fin.
Innan vi hämtade honom var vi upp på gatan ovanför till en bokhandel som drivs av en engelsman. Där kan man byta böcker. Byter man jämt är det bara att byta. Byter man till fler kostar det 50cent per bok. Förnämligt när böckerna man tagit med sig tar slut. Det finns bokhyllor med böcker men andra länders namn också. Det är en rätt stor bokhandel med mycket reselektyr och kartor. Förra året beställde vi Acsi-boken där men det har en annan historia om sig.
Under skrivandets stund har kvällen lagt sig utanför så nu blir det kaffe och lite tv.
/B
1:a adventSpanienresa 2017-18

Posted by Lars Åke Sun, December 03, 2017 19:10:15

Calpe 3 december 2017.

Blog imageLördagen innehöll en hel del pyssel inför 1:a advent. Dagen avslutades med en god middag på restaurang med confiterad anka och en (hel)del lämpligt vin. Därför var det nödvändigt att ta en stärkande promenad dag.

Under hela lördagen var det ett fruktansvärt väder med enorma vindstyrkor. Nästan omöjligt att vara utomhus. Men idag var det vackra vädret tillbaka igen vilket gjorde promenaden njutbar.
Det som däremot är mindre bra är att palmerna släpper så otroligt mycket små bär som blir så kladdiga när man trampar på dem. Även Wille får sina tassar fulla med sådana som han sedan släpper i sängen, soffan mm.


Blog imageMen vår lilla fågelsjö låg åter spegelblank.

Blog imageWille har avancerat i familjen - en egen stol i två våningar ??

Blog imageFörra vintern gick förbi detta hus och såg då på avstånd en adventsstjärna i ett fönster. Det är ovanligt här. Vi vet nu vem den tillhör.
När Helena Hagberg kommer till stan om några veckor så finns det minst tre stjärnor i Calpe.

Nu har Bitte satt på fika och tagit fram kortleken så nu blir det en avkopplande stund innan vi tittar på på SVT Play.
/LEn olustig överraskningSpanienresa 2017-18

Posted by Lars Åke Wed, November 29, 2017 12:37:41

Calpe 29/11 -17

Va molnigt?

Blog imageSå här kan det också se ut på himlen. Men det är ovanligt. Stranden är lika öde som strandpromenaden. Men när solen är framme finns det människor som badar men de flesta ligger och solar.
Vi tar våra dagliga promenader med olika mål varje dag. Man kan säga att vi varierar oss för det finns inte så många riktningar att välja på som det finns dagar. Man skall inte ljuga. Dessutom styr Wille lite början av promenaden då det skall uträttas en del och han vill inte ha trottoar då.

Blog imageHär ser ni stranden och den är ju öde kan man säga.

Blog imageDet här är huset som håller på att byggas lite till höger om oss, men som inte kommer att störa vår utsikt. Här har killarna tagit rast. Vi tycker att dom har ett lite spartanskt eller kanske spanskt lunchrum. Men dom är flitiga och håller på långt in på kvällen. En liten iakttagelse bara dom platsgjuter allt.

Blog imageSå har vi då det olustiga iakttagandet en morgon när vi skulle kolla bilen. Då upptäckt vi att panelen till bodelen var död. Inget funkade med andra ord. Gick igenom vad som kunde ha varit på men kom inte på något annat än att radion kanske inte stängts av på rätt sätt. Tack och lov startade bilen.
Så vi koncentrerade oss på bodelsbatteriet och läste instruktionsboken, inte från pärm till pärm, utan väl valda ställen. Gav inte så mycket, men lite kunskap om batteriet kanske det ndå blev.
Vi satte oss i bilen med hund och allt och åkte till en båt och husbilsverkstad som finns här i närheten i Calpe. Gick in och förklarade på engelska vad det var för fel. Hur man hittar rätt ord är ibland obegripligt men de förstod. Vi blev väl omhändertagna direkt - eller rättar sagt bilen.
Det visade sig att batteriet var helt dött och det hade vi nog också gissat (inte så svårt).
En kopp kaffe och kaka och en ca halvtimme senare så var det bara att betala och vara glad och det var vi. De hälsade oss välkomna tillbaka om vi fick mer problem men det hoppas vi väl inte på.

Blog imageSå här bra laddning har vi nu.


Blog imageHär är huset som gubbarna håller på med./B