Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Veckor som gått Spanienresa 2018-19

Posted by Lars Åke Sun, November 25, 2018 13:52:12

Calpe 25/11 2018


Nu har vi varit här i en månad och tiden har gått fort tycker vi. Dagarna har varit för det mesta soliga och varma. En dag hade vi ett riktigt regnväder, inte så kul, men vi sa det är inte snö och halka i alla fall. Då var vår väg ut under portalen till trottoaren fylld med vatten ca 2 dm högt. Bara gilla läget och kliva i och få blöta skor (stövlar har vi inga, bara foppatofflor utan hål så nästa dag fick dom duga. Tog lite tid att torka skorna men, men. Wille gillade inte heller höjden på vattennivån.

Här skulle många fler bilder komma med men det har strulat hela tiden så nu får det vara. Får med ord berätta men det är inte lika kul.
Vår postvakt hemma (Anders) skickade ner en bild på en faktura på tullavgifter i Portugal.
För 2 år sedan åkte vi norra Spanien genom Portugal och hit och tyckte vi klarat av att förstå hur man löste tullavgiften på ett smidigt sätt med att koppla bilens reg,nr till ett betalkort, så vi körde på och sa herre gud så lätt och smidigt det var. Sedan kollade vi kontot men det drogs aldrig något vad vi såg, så vi borde blivit misstänksamma. Men det blev vi inte och nu trodde vi att det var över. Men tji. Vad vi gjorde för fel vet vi inte.Blog imageSå här fina är gubbarna på igloosarna här, ja inte på alla. Det finns fem olika motiv, sjökapten, snorklande simmare, en tjej med läppstift, en med en badanka. Dom lyser upp vår promenad och framför allt det är roligare att slänga glas.


Blog imageVi gjorde en utflykt med bilen till en liten by/ort/stad som heter Guadalest. Den ligger väldigt högt och då med en härlig utsikt så klart. Kanske lite turistisk men rolig. Där fanns Salt och Pepparmuseum, Miniatyrmuseum och många många små butiker förstås.
Salt- och pepparmuseet hade 20 000 salt- och pepparströare. Här är ett litet smakprov. Motiven var inte den andra lik. Väldigt fascinerande.

Blog imageJa så här kan det se ut en lugn dag vid Salinan. Står fotografen upp och ner eller...

Några små projekt måste vi ju ha så vi inte soffar till oss. Vi har möblerat om och införskaffat nya stolar till matbordet och vips så blev köket mycket större och ljusare och balkongen fick också ett lyft med ett nytt bord. Vi gjorde en rokad med borden helt enkelt.
Ett annat projekt var fönstertvätt och det är mer än ett projekt. Det är tyngdlyftar- jobb för de stora inglasade dörrarna/fönstren lyfts bort. Men nu är det gjort och det blev bra, kanske lite "glosor" kvar, men vi är nöjda. En tidigare gång hade vi hjälp av goda vänner från Eskilstuna. Det var bra.

Vi promenerar mycket och låter oss inte frestas att ta bilen om det inte är alldeles nödvändigt. Hittills har vi varit duktiga.
Fortfarande mycket folk här och till helgerna blir det ännu fler. Idag på promenaden runt och ner till strandpromenaden var det ett livligt folkliv. Det var faktiskt en och annan som vågade sig på ett dopp.

Ställplatserna (4 st) och campingarna (2) är så gott som fulla. Vi hade besök av gamla husbilsvänner Margareta och Ingemar som är här nere nu men som åker hem över julen och kommer ner i februari igen. Vi hade en trevlig eftermiddag och kväll med restaurangbesök, mycket skratt och prat.

Vi hörs igen och då kan man hoppas på fler bilder.
/B
Nu i CalpeSpanienresa 2018-19

Posted by Lars Åke Mon, October 29, 2018 16:09:54

Calpe 30/10 2018


Så kom vi till slut fram till Calpe och vår lägenhet. Resan hit har varit vädigt lättsam.Vi trodde det skulle bli lite ansträngande att resa med vår nya lite mindre bil. Husbil är ju något annat men det funkade så bra.

Resan med färjan från Travemünde avlöpte bra. Det blåste ganska ordentligt en viss oro fanns hos någon av oss. Willen brydde sig inte. Väl framme i Tyskland tog vi sikte på autobahn men där tog det tvärstopp på grund av en olycka sa vår GPS. Det tog oss 3 timmar att åka 7-8 km. Men någon brådska hade vi inte och inte något val heller. Men vi åt äpplen och sjöng och lyssnade på radion så tiden gick.
.
Blog imageDetta hotell bodde vi på för ca 30 år sedan. Igenkänningen var sparsam men backen utanför var bekant.


Blog imageVi hade bestämt oss för att åka utmed Mosel och då blev det ett stopp för att inhandla lite tyskt vitt vin. Det blev två halvtorra och två torra.


Blog imageResan fortsatte till Luxemburg och precis innan gränsen till Frankrike i Thionville hittade vi ett trevligt hotell. Kom lite sent och införskaffade lite bröd och tilltugg, vin hade vi ju redan, som intogs på hotellrummet.


Blog imageWille skulle kvällsrastas så vi tog en promenad i stan och gick förbi denna fantastiska blomsterhandel. Wille undrade vilken blomma som var vackrast.Blog imageFortfarande i Frankrike några mil söder om Vienne i Chonas L'Amballan. Här bodde vi väldigt fint och åt mycket gott. Så här såg inte hotellet så märkvärdigt ut men helt annorlunda runt hörnet.


Blog imageEn liten interiör bild.


Blog imageEn lite större interiörbild.


Blog imageResan gick vidare och vi hamnade i Figueres i norra Spanien. Vi tänkte besöka Salvador Dali-museet och det gjorde vi också. Här hade vi många fina bilder som skulle ha kommit med men dom vändes åt fel håll.


Blog imageHär ett alster av herr Dali. Ett mycket intressant museum som man kunde gå hur länge som helst i. Men vi hade ju hund.
Här i stan sov vi över på ett hotell med bubbelbad som vi var för slöa för att testa.
Bodde bra gjorde vi och maten smakade utsökt.

Nyvakna satt vi oss bakom ratten och bestämde att nu tar vi betalväg vilket vi inte gjort tidigare under resan. Framme i Calpe vid 18-tiden och där pustade vi ut och konstaterade att det såg sig likt ut.
/B
Resa med liten bilSpanienresa 2018-19

Posted by Lars Åke Mon, October 22, 2018 16:49:35

Handen 22/10 2018Blog imageNu har vi så smått börjat på vår Spanienresa. Det mesta är packat och klart och allt fick vi med oss tror vi. Imorgon någon gång på förmiddagen bär det av med solglasögon på för sol blir det väl hela vägen eller ....
Någon brådska har vi inte ner, varken i morgon eller senare. Den enda tid vi har är natt- färjan från Malmö kl 22.00.

Hemma igenSpanienresa 2017-18

Posted by Lars Åke Sun, April 29, 2018 15:32:06


Handen 29 april 2018

Allt roligt har sitt slut och dagarna tills vi skall lämna detta paradis är räknade. Vi åker hem den 8:e efter att ha visat Marina och Alex med familj hur lägenheten fungerar för dom kommer att vara här i tre veckor.
Den engelska puben med sjungande och spelande engelsmän fick ett nytt besök av oss. Vi tog med oss Peder som bor på i Torre Alexandra. Men som det ofta blir, så blir det inte som första gången. Men en trevlig kväll hade vi. Påsken firade vi lite lugnt men stan firade som vanligt med sina fina parader. Vi var in en kväll och tittade men lämnade Wille hemma vis av tidigare firande.
Tony och Susanne kom ner och gjorde oss sällskap i en vecka. Våra vänner på Gabriel Miro, Helena, Renee och Peter har också varit nere och då blir utelivet lite livligare.
Vi har tagit våra promenader i strålande sol men i mycket vind, använt vår motionscykel och försökt hålla oss i trim. Det låter det. Men äter man och tar lite vin så behövs det. Det lovar jag.


Blog imageHär är det Willes fina hundrastgård. En oas för lite eftertänksamhet.

Blog imageMen som ni ser är det dåligt med hundar idag. Wille tycker det är tråkigt. Även om han inte springer dom till mötes alla gånger. Men träffa dem vill han ändå, fast lite på håll. Men idag fick han roa sig själv.


Blog imageMånga olika parkeringar har vi sett men den här tar priset och det tycks polisen också tycka. Att parkera i en kurva är inte ovanligt men detta ...


Blog imageVi har kommit på ett genialiskt sätt - som vi tycker - att ge Wille vatten när vi är på promenader. Hans bajspåsar finns alltid med och den (en ren förstås) fylls med vatten från en dricksfontän och sedan dricker han ur den. Slipper tänka på att ha burk med oss.


Blog imageHär har vi några av de jammande engelsmännen.


Blog imageHär har vi det fantastiska verket som är gjort av en lantbrevbärare i mitten av 1800-talet. Det är uppbyggt helt i sten. Palaise Ideal du Facteur Cheval. Ferdinand Cheval var 43 år när snubblade över den första stenen och ägnade sedan 33 år av sitt liv för att bygga detta i sin trädgård. Djur, moske, religiösa figurer mycket är det. Mäktigt


Blog imageSvårt att se men förstora bilden.


Blog imageTillbaka till Bad Bellingen för vilken gång i ordningen vet vi inte. Men vi gillar parken, omgivningarna och fram för allt det fina Thermalbadet med sina varma ute- och inomhusbassänger som man kan simma mellan.


Blog imageDen första sparrisen med sparrisrisotto, så otroligt gott. Men inte den sista sa vi.
Det blev en gång till i Lüneburg. Sparrisen var sen i år. Brukar finnas stånd efter vägarna. Men inte nu p g a den kalla våren.


Blog imageHar har vi kommit till Fulda och trodde vi hade hittat en annan ställplats i Fulda då vi tyckte att den vi stod på för några år sedan inte var inget vidare. Men vad hände? Vi kom till samma och nu tyckte vi den var bra, rena toaletter, vatten och toatömmning och väldigt varmt i luften. Jättevarmt till och med. Fick åska och dunder på kvällen. Men här slutar det fina vädret.
Blog imageVi gjorde lite av stan och var fram till kyrkan/Domen. Där skypade vi med kompisar hemma Britt o Janne. Kvällen var mycket behaglig.


Blog imageMen allt får ju inte vara för evigt. Sedan på vägen upp i Tyskland såg det ut så här bitvis. Lagom med trafik hade vi under hela resan.


Blog imageNu har vi kommit till Grossenbrode och vår ställplats som vi oftast står på. Blev förskräckta av det vi såg. Här hade det regnat mycket. Tur att det är grovt grus så det sjönk undan framåt kvällen. Men till dess fick man kryssa sig fram till serviceanläggningen.


Blog imageHär har vi kommit till färjan och som vanligt alltid en långtradare framför. Men den här gången var färjan nästan tom.

Väl hemma i Håga skulle vi skifta husbilen till SAAB-en. Men se det var inte bara att starta det inte. Nej batteriet var dött. Tänkte vilken tur vi har som har startkablar så vi ringde till Janne och han kom men vi kom inte åt våra startkablar då vi inte kom in i bakluckan heller. Men det finns verkstäder och annat i Håga så vi fick hjälp och kom iväg så småningom. Blev lite körigt ett tag.

Men inte av den händelsen utan ändå så har vi bytt bil till en Citroen C3. Skulle varit en bild här men den ville inte vara med. Nu har vi varit hemma i 3 veckor och vardagen och lunken har kommit igång.
/B


Ganska nära nu ...Spanienresa 2017-18

Posted by Lars Åke Tue, March 27, 2018 19:12:15

Calpe 27 mars 2018


Dags för ett nytt inlägg och kanske det sista från Spanien. Vi närmrar oss avresedag men lite om vad som hänt sedan sist.

Vi har haft det väldigt blåsigt tidvis men med sol och varmt på dagarna. Vinden har varit rejält kraftig och svår att promenera i. Men inget regn och vi brukar trösta oss med att vi inte har minusgrader och därmed inte någon halka. Alla har vi våra gnäll.

Dagarna är behagliga med dagliga promenader med och utan Wille. De sista veckorna har Calpe levt upp. Spanjorerna har kommit och strandpromenaden och stranden är full med folk som solar och nååågra som badar.
Restauranger som varit stängda har öppnat igen. Kvällspromenaden som vi tar och som kan avslutas med en glass är mycket livligare nu och det är trevligt med alla flanerande som skall äta eller bara vandra fram och tillbaka.

Som det nu verkar så avreser vi från Calpe den 9 april. Då har vi fått besök av barnbarn med familj som kommer att stanna några veckor.
Vi har också lovat att vara hemma senast den 19 april så vi räknar med att det blir en ganska normal rutt hemåt.


Blog imageHär blir jag bjuden på jordgubbar och Cava på Alla Hjärtans Dag.


Blog imageHär har vi upptäckt en vattenläcka och nu gäller det att ingripa innan det blir som tidigare.
Den historien är avklarad nu och vårt försäkringsbolag har tagit rätt beslut att låta oss gå skadelösa.

Har ringt en röris som lovat att komma. Då passar vi på att byta nya kranar i kök och badrum.


Blog imageEn marknadsdag som blev lyckad. Det blev nya långbyxor och en jacka. Har berättat tidigare att min gamla jacka tröttnade. Den har slängts. Den här dagen var det inte jackväder men jag lovar, den har behövts många gånger.


Blog imageSå här ser den ut. Går att vända då den är delvis blommig på insidan. Har prövat men det kändes inte bekvämt att vara blommig.


Blog imageBesökte den fina men oftast tomma sushi-restaurangen vid strandpromenaden. Samma ägare som har den japanska restaurangen vi besökte i Moraira där man sitter runt stekbordet. Men så otroligt gott.


Blog imageSå här kan våra luncher hemma se ut. Det är butternut med bläckfisk gjord av den inhemska kocken.


Blog imageEn avi som vi inte hann hämta ut och posten är inte så hjälpsam som hemma. Så vi tog lappen och gick till den som skickat den, nämligen skatteverket. Men allt löste sig, det vara bara ett avtal om lägenheten. Men vi har varit med om värre när vi inte hämtat ut tidigare.


Blog imageKnepig bild men här firar man fiskarnas helgon. Man startar en marsch nere i fiskehamnen och går till stan med ett antal stopp under vägen där en präst håller vad vi tror en bön vi varje ställe. Ett hundratal som vandrar med. Detta sett från vår balkong.


Blog imageDen konstiga byggnaden till höger är ett fint hotell som vi bor ganska nära och framför allt går förbi dagligen. Blev lite inspirerad när vi varit på hotell Sol y Mar och ätit hotellfrukost så vi tänkte att även här kan man väl lyxa till det med en frukost och tänk, det kunde man. Det var gott och blev lite festligare än dom vanliga gröt- och omelettfrukostarna.


Blog imageLite barnsligt kanske men så här ser den nya duschen ut.

Blog imageoch så här ser köksblandaren ut.(Bilden från rörverkstaden


Blog imageVi tog en promenad i gamla stan och kom till spanska trappan. Där satt vi oss en stund och pustade lite.


Blog imageVandringen fortsatte och så kom vi fram till en av kyrkorna i stan och här pågick ett dop. Många fina fasadmålningar pryder väggarna i gamla stan.


Blog imageHär avslutar vi vår vandring och firar Fars-dag för det är nämligen det idag (19/3).


Blog imageHär blir det tummen upp. Nu har vi fått beskedet att vårt försäkringsbolag betalade skadan i lägenheten vid vår gamla lägenhet. Det har pågått i 2 år. Känns såååå befriande för summan var rejäl.


Blog imageHär får L-Å en ny klocka som han gått och sneglat på länge och det passar ju bra som uppmuntran för alla mail till alla instanser som han tragglat med under dessa år.
/B

Ett tag sedanSpanienresa 2017-18

Posted by Lars Åke Wed, March 07, 2018 14:35:56

Calpe 7 mars 2018


Våren ...

Oj vad iden går fort när man har trevligt. Det är ju en månad sedan det skrevs här på bloggen. En del har hänt även om mycket blir rutiner som att jag och Wille blev klippta. Den som inte klippt sig är Lars-Åke som istället har lagt sig till med skägg. I skrivande stund har han ansat ner det lite.

Väl hemma i Calpe började vi åter med vårt cyklande och promenerande. Jag snubblade och slog i knän,händer och ett litet sår i pannan som glasögonen gjorde. Blev omplåstrad på apotektet, sådant hjälper man till med där. Fortsatte promenaden hem lite omtumlad kanske. Därefter har dagarna bestått av social samvaro.

Några dagar efter att vi kom tillbaka så är Pia och Staffan här och på väg hem. Europavädret stoppade dem så dom är kvar. Det tycker vi är roligt. Då blir det lite träffar på strandpromenaden och en och annan middag. Efter ett tag så kom Annika och Kenneth hit. Våra gamla grannar när vi bodde på Torre Alexandra. Dom kommer med lite jämna mellanrum. De tillhör det arbetande folket.

Peder vår köpare av Torre Alexandra kom ner på sportlovet med sin son August. Den veckan var både regnig och blåsig men några fina dagar fick dom. Vi gjorde några promenader tillsammans till stan. Wille blev väldigt glad åt August som ägnade lite tid åt honom. Lite otur hade dom för någon vecka efter deras besök så anordnades det en spingtävling i stan. Den gick från Gabriel Miro runt salinan ut på vår strandpromenad och till den andra strandpromenaden. Därefter var det kortare sträckor för tjejer och killar i olika åldrar. Skönt att titta på när andra springer tycker jag.

Idag tyckte vi att våren hade kommit så vi bestämde att det var dags för vårens första glass. Här skulle en blid finns med men se det blev det inget av med. En strut med 2 respektive 3 kulor. Gott. Tur att vi rör på oss så mycket.

Lördagsmarknaden är fortfarande trevlig och den besöks flitigt. Oftast utan att köpa något bara titta. Men i lördags blev det en ny jacka till mig min gamla älskade jacka har gett upp. Snarare blixtlåset som sprack upp hela tiden och svår att dra ner. Hade tålamod länge. Men nu blev det en ny och tack och lov i rätt tid. Vädret har bjudit på blåst och kall blåst, så den kom väl till pass. Den andra får gå till tunnan.


Blog imageHär är vi på hotell Sol y Mar och intar en härlig frukost med alla tänkbara tillbehör, även ett glas cava och en fantastisk utsikt.Blog imageSå här fint kan solen lysa upp husen på andra sidan Salinan.


Blog imageVi hade med oss några ansjovisburkar och tyckte att det var onödigt att dom skulle åka med hem. Så Lars-Åke gjorde en Jansson som vi intog med de tillbehör som är självklara tycker vi. Väldigt gott.


Blog imageHär är starten för de lite yngre. Vuxenlagen har redan gått i mål


Blog image
Här är målet och väntan på nästa gäng som skall startas iväg.

Blog imageHär är ett glatt gäng som återträffas, Annika, Staffan och Lars-Åke. Tre gamla arbetskamrater. Mittemot sitter Pia Kenneth och Bitte.
/B


Inhemska utflykter Spanienresa 2017-18

Posted by Lars Åke Tue, February 06, 2018 16:37:47

Crevillent (Marjal) 6 feb 2018

Är nu tillbaka i Calpe efter en 12-dagars rundresa och lägenheten kändes välkomnande men lite sval. Men som ni ser på bilderna nedan så har vi haft en riktigt skön svensk sommarvärme här. Det blev shorts och kortärmad tröja en hel vecka. Ljuvligt. Ja vi har ju varmt och skönt annars också men dessa dagar var det riktigt varmt. Men allt är ju inte beständigt för i morse var det endast +2 grader som blev 8-12 grader på dagen.

Vår jalusieroman är slut nu. Till slut kom killen med jalusierna och monterade dom och allt blev frid och fröjd. Men han kom inte på torsdagen som var sagt för då kom dom med plan från Belgien som var fyra timmar försenat så han kom på fredagen istället. Vi var glada och nöjda för det. Då kunde vi ju börja vår resa söder ut i Spanien för att hälsa på kompisar som var lite här och där.

En pub här i Calpe hade annonserat att det skulle bli musik och sång - av frivilliga - där den 2:a och 4:e tisdagen i månaden. Vi beslöt oss för att gå dit och lyssna. Det var bara engelsmän som spelade. Vi var ganska många som lyssnade. En väldigt trevlig kväll. Det spelades och sjöngs gamla irländska och engelska sånger. Kul.

Jag har fortsatt med mina promenader och L-Å med sitt cyklande. Känns bra men det blev uppehåll när vi var iväg förstås. Men det skall vi ta igen snart.

Ja, så laddade vi bilen med allt vad som behövdes för ett par veckor. Det är mycket skall jag säga för vi hade tömt bilen när vi kom hit.

Vi hade tänkt stanna på Marjal i Crevillent först men så blev det inte utan vi åkte direkt till Balerma och Camping Mar Azul där Pia och Staffan var. Nu är campingarna välbesökta och även denna så vi fick inte plats innanför bommen utan fick stå på ställplatsen utanför en natt. Dagen därpå kom in och stod nära Pia och Staffan. Lite bökigt om man kommer för långt ifrån varandra då måste man bära stolar mellan sig. Vi kom ju för att träffa dom. Vi hade tre härliga dagar tillsammans men med en jäkla blåst. Den här gången från rätt håll, nämligen från land. Förra gången som vi var här och det blåste mycket då kom vinden från havet och då tog den med sig salt och sand. Inget vi gillar. Därefter åkte vi till Torrox som ligger bara 10-12 mil därifrån.

Vi åkte till Camping El Pino som vi varit på många gånger och som vi har sagt att inte besöka mer men den är charmig och så har vi många trevliga vänner där.
Barbro och Kent hade kommit dit och vi hade hört att Kent ville ha lite stöd för sin musselkokning. Kent hade lovat Leif att han skulle få se hur det gick till. Kent och L-Å skrapade, sköljde och hackade det som skulle i kastrullen. Därefter samlades vi hos Leif och Marita och avnjöt dessa musslor. Det blev en väldigt trevlig lördagseftermiddag. Vi blev där i 4 dagar. Därefter åkte vi vidare och norrut.¨

Vi kom till camping Marjal vid Crevillent där vi hälsade på två gamla vänner sedan tidigare, Rolf och Annelie). Måndagskvällen var det kareoke på puben så vi gick dit. Lika kul som förra året när vi var där. En del sjunger mycket bra en del lite sämre. Men kul är det i alla fall.
Så hörde Staffan och Pia av sig och berättade att dom var på väg hit dom också. Då bestämde vi oss för att stanna en natt till. Annars skulle vi ha åkt den dag som dom skulle komma och det kändes lite kymigt.
Den här campingen är väldigt stor och har blivit ännu större och finare med poolområde som var väldigt tjusigt. Kan bara tänka mig hur det kan vara när det är varmt.
Nu ställs det en fin laxrätt på bordet, så tack för denna gång.
/B


Blog imageHär ser ni hur varmt det var den 21 januari och så var det en hel vecka. Skönt.


Blog imageSå här enkelt var det ordnat. Fram med lite stolar och några bord. Drickat fick man köpa en trappa ner om man ville ha.


Blog imageHär sitter flera av de som kom att spela under kvällen. Allt efter en lista.Blog image


Blog imageJa så var dom äntligen på plats efter många turer hit och dit. Missförstånd och lite annat.


Blog imageHär blåser det så det knappt gick att gå mot vinden. Man stod still ibland och Wille tyckte det blåste för mycket på nosen.


Blog imageDetta är vägen från Balerma och här är det bara växthus på växthus. Lite av våra grönsaker kommer nog härifrån. På håll när man ser alla tak kan man få för sig att det är vatten. Inget vackert men...Blog imageNu är vi på väg till Torrox och så här fina är vägarna och väldigt lite trafik.


Blog imageVår plats i Torrox på El Pino. Vi är inbaxade med hjälp av Barbro och Kent som står framför oss. Nära till gemenskap eller hur.


Blog imageEn miljöbild från campingen.


Blog imageKent och L-Å som tar sig an musslorna. Dom är väldigt koncentrerade.


Blog imageHär har dom flyttat in sig för att hacka.


Blog imageHär sitter vi hela gänget hos Leif och Marita. Musslorna var goda. Det var två smaker den ena med vin, kokosmjölk och koriander och den andra med citron och vin.


Blog image

Blog imageDet här är kareokekvällen på Marjal. Ett bra tryck på publiken och sjungvänliga.Blog imageHit går vi och rastar Wille och just nu är bergen lite häftiga med sina skuggor.
/B


Bl a fönstertvättSpanienresa 2017-18

Posted by Lars Åke Sun, January 14, 2018 10:26:55

Calpe 14/1 2018


Då var jul och nyår avklarade och genast blev det dags för nästa firande och det var för de Tre Vise Männen. Detta är större än julafton. Alla och främst barnen ser fram mot detta för då får dom paket och det firas för fullt. Parad blev det förstås. Först vise männen och sedan kom alla barnens favoriter blandade med dansare och musikanter. En vagn med fejkpaket och en med utslängande av godis. Glädjen var på topp.

Vi har hunnit med lite kulinariska höjdpunkter också. Först till en japansk restaurang som ligger i Moraira. Dit åkte vi tillsammans med Helena, Harri, Renee, Peter, Micke, Christer och Eva. Sittandes runt ett stekbord underhölls vi av en skicklig kock som utför en lite show under tiden maten tillagas och som sedan serveras oss i omgångar. Väldigt gott. Dit hade vi tagit oss med personbil och vår husbil då vi blev många.

Några dagar senare var det dags för nästa upplevelse då var det vinprovning. Vingården är ekologisk och använder bara inhemska produkter. Väl mottagna blev vi av guide och ägare. Våra vänner, Helena, Renee och Peter, som varit där många gånger och blivit bekanta med guider och personal gjorde att det blev lite extra trevligt. Vi provade vitt, rose och tre röda och ett dessertvin. Därifrån åkte vi lite tyngre än då vi kom. Det blev några flaskor förstås plus det vi hade i magen. Det fanns spotthink men vi svalde allt tyckte inte det var så mycket att spotta ut, dock inte guiden som sa att han jobbade. Mycket tillfreds med dagen åkte vi hem och packade upp det vi handlat. Det är inte rört än. Får se hur mycket som kommer med hem.
Stunderna med familjerna Helena och Renee har verkligen gjort våra dagar trevliga.

Barbro och Kent från Sundbyholm anlände till ställplatsen för att göra Calpe och träffa oss i fyra dagar. Det blev härliga dagar med många skratt och trevliga stunder. Men vad har man kompisar till om man inte kan hjälpas åt. Kent är aldrig omöjlig så det blev fönstertvätt. Men man måste klargöra att det är stora skjutfönster som måste hakas av och det krävs två karlar för det. Men inte nog med det, det finns ett fast fösterglas som sitter 1 dm från det andra. Insidan går bra men utsidan kräver att man är akrobat, dessutom är det något som är oljigt troligen sand eller salt som kommer från havet. Det blir "glosor" hur man än försöker. Men det killarna höll på med blev riktigt bra.

Blev påmind i en kommentar att vi har haft ytterligare en kulinarisk stund, nämligen när vi firade Kent på Gunnars-dagen med musslor på lite asiatiskt vis a la Harri. Kent och Lars-Åke skrapade hackade och jobbade på medan Barbro och jag hade egentid i soffan. Detta är en tradition sedan många år. Blev väldigt gott, dom är duktiga får man säga. (tack Barbro för påminnelsen).

Lite kuriosa från förra gången. Jalusikillen kom inte tillbaks då det var sagt men nu har han varit här och tagit med sig dom gamla och beställt nya så på torsdag tror vi att det händer något.
Lite hälsosnack också, här cyklas det flitigt och egna promenader har börjat tas av den som inte cyklar. Nyårslöfte nä..


Blog image


Blog imageSå här såg en av rätterna ut. Väldigt gott.


Blog imageDet fanns fuskpinnar till dom som behövde. Mycket tacksamt tyckte några.


Blog imageHär kommer de Tre Vise Männen.


Blog imageBehövs ingen förklaring eller...


Blog imageUr sagan Frost.


Blog imageTror dom symboliserar tomtenissar.


Blog image

Blog imageHär avsmakas första glaset och det är vitt som ni ser. Fruktigt


Blog imageDetta kanske är nr 3 av de röda, tappat räkningen. Lite tillbehör fick vi också.


Blog imageÄgaren och guide diskuterar det sista och "klon" av deras viner.


Blog imageFörsöker begripa ...


Blog imageHär fick vi lära oss lite om kork. Täthet respektive porös kork, dessutom att dom hugger inte ner korkträdet utan tar bara bort barken och på ca 6 år har ny bark bildats. Känns bra.


Blog imageNågra av vår flaskor. Skojar vi köpta två.


Blog imageBarbro och jag ser ut att ha uppförsbacke men det har vi inte. Här går men lätt så det är en synvilla. Klippan som alltid med på bilderna.


Blog imageKent i full fart med skrapa och tvättmedel. Här blir det rent ska sägas.


Blog imageHjälp tillkallades för lite översyn bl a.


Blog imageKolla så klart det blev. Hurra


Blog imageDessa fantastiska High Chaparall. Kan aldrig sluta beundra. Har kämpat med dom hemma så man vet.

Blog imageDenna har varit med förut men den blir annorlunda varje gång. Svårfotad.

/B