Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Om denna blogg

Här berättar vi om händelser på våra resor...

Om ni vill maila oss när vi är på resande fot så anväder vi denna adress...
lars60.ursater@gmail.com

Ett och annat

Spanienresa 2018-19Posted by Lars Åke Mon, February 11, 2019 14:12:01
Calpe 11/2 2019
Nu har vi varit här i 3,5 månad. Tiden går så fort. Ett och annat har vi faktiskt hunnit med.

Vi är en grupp som heter Svenskar i Calpe som startades förra vintern och har blivit ganska många nu. En del aktivare i sällskapslivet än andra. Beroende mycket på att alla inte är här så ofta. Helena som är administratör tog initiativet till en träff på El Chiringuito för alla som var här och som ville vara med. Vi blev 18 stycken som träffades en eftermiddag. Man drack eller åt det som passade för tillfället. Det var inte svårt att hitta samtalsämnen och snacket flödade. Erfarenheter och tips delades ut till höger och vänster. En trevlig eftermiddag. Vi var några som fortsatte efter en stunds vila senare på kvällen.

Vi har haft besök av Barbro och Kent som stannade här i några dagar. Vi hann som vanligt fira Gunnars-dagen och äta musslor. Killarna är duktiga och Barbro och jag snackar mest till ett glas rött. Detta är en tradition numera. Varför Gunnars-dagen ja det är en annan historia.
Vi har haft flera besök som skulle firas. Peder, kompis till sonen Tony, fyllde år och då skulle vi fira honom på ett nyöppnat ställe som gjort reklam för god mat. God mat blev det och mycket och stort. Både förrätt, varmrätt och dessert var rejält tilltagna och väldigt goda. En lyckad kväll tyckte vi alla.

Vi hoppades att Pia och Staffan skulle komma ner till Calpe även i år men var inte hundra. Men dom kom och är här nu och kommer att vara här ett tag. Så vi ses lite nu och då med musslor hos oss och ute på någon trevlig restaurang lite då och då.
Vi skall lura med dom till den restaurang som gör pasta i en parmesanost. Det skrapas och skrapas så det blir rikligt med parmesan. Därefter hälls den färdiga pastan i gropen och smaksätts med olja och annat. Väldigt gott.

Wille har haft en inflammation i sin högra baktass och fått besöka veterinären 8 gånger för omläggning, provtagning och ultraljud. Haft bandage och tratt för att han inte skall komma år bandaget. Men han är en intelligent hund så han lyckades klura ut hur han skulle komma åt. Men det var ett jobbigt sätt så det höll inte på så länge. Nu är han bra, men när vi går förbi veterinären vill han dit igen. Sätter sig vid dörren och glor. Inte skrämd alltså.

Mellan allt detta blir det vanliga bestyr som handlande. tvättande ja det som måste göras. Måste berätta vi tvättar bilen för 4.50 euro och då blir den avtorkad på rutorna av mackägaren. Bra eller hur.
Den riktiga höjdpunkten den här tiden var nog varit firandet av Kinesiska nyåret. Bokade bord tillsammans med Renee och hennes son Magnus. Blev en mycket trevlig kväll med god mat och tjo och tjim. Så nu har vi lämnat Hundens år och gått in i Grisens år. Får se vad det kommer att innebära.



Så här fin är spången runt Salinan


Här är vi ute och äter i väntan på Gunnars-dagen.

Här firar vi Kent Gunnarsdagen.

Här firas Peders födelsedag. Notera den gigantiska pizzan. Blev lite överrumplad kan man säga. Men god.

Vet inte namnet men rätt stor och grönare i verkliga livet. Kameran luras.


Man ser knappt hans tass men med är den ialla fall.


Parmesanost som skrapas och skrapas ...

... och sen öses pastan i.



Lite av outfiten som vi fick och som vi kläddes oss i. Det fanns mer men det sparades.
/B









  • Comments(1)//bitteolars.ursater.se/#post109