Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Om denna blogg

Här berättar vi om händelser på våra resor...

Om ni vill maila oss när vi är på resande fot så anväder vi denna adress...
lars60.ursater@gmail.com

Vardag

Spanienresa 2017-18Posted by Lars Åke Tue, December 12, 2017 18:57:16
Calpe 12/12 2017

Vi har vardag här också alltså inte bara sol och bad....


Så här blir det när man drar snabbt och kanske lite hårt i gamla linor. Den interna hantverkaren lade ner stor möda och besvär men det var inte så lätt.

Efter gemensamt rådslag beslöt vi att tillkalla ett proffs. Om man säger så var inte valet så svårt. Vi vill ju ha en fungerande jalusi och då var det det enda alternativet eller hur. Fönstret ser fortfarande så här ut för vi väntar på att Hugo som han heter skall ringa och säga att nu kommer jag för att nu har jag fått tag i rätt längd på jalusin. Det var nämligen inte det från början.

Inte nog med jalusin en skåpdörrs gångjärn gick åt skogen och nya inköptes och hemmafixaren tog sig an verket men då visade det sig att de inköpta delarna var för stora. Så i morgon gör vi ett nytt försök på Fereterian - järnaffären.

Den här rondellutsmyckningen har ni säkert sätt tidigare men vi tycker den är så häftig. På dagarna ser man inget av världsdelarna. Den är upplyst inifrån nämligen.


Det finns fler fina rondeller. Men den här är bara så här fin nu när det är julutsmyckning. Den här rondellen ligger mellan Consum och Mercadona två matmarknader vi ofta besöker.


Lite lyx unnar vi oss också. Det blev en klocka till mig (förstås) och trådlösa hörlurar till LÅ.
Promenaden blir mycket enklare utan sladdar som kan trassla in sig säger han. Tror honom.

Tro inte vi blivit idrottsfreak,inte ens nojiga. Men vi har beställt en sådan här cykel så vi kan få upp lite flås när takten på promenaderna är lite långsammare än tidigare, lårmuskel och vrister som skaver lite.

Nu har Wille fått sin skönhetsbehandling. Klippt, schamponerad, tårna klkppta ja allt. Han tycker att han är fin.
Innan vi hämtade honom var vi upp på gatan ovanför till en bokhandel som drivs av en engelsman. Där kan man byta böcker. Byter man jämt är det bara att byta. Byter man till fler kostar det 50cent per bok. Förnämligt när böckerna man tagit med sig tar slut. Det finns bokhyllor med böcker men andra länders namn också. Det är en rätt stor bokhandel med mycket reselektyr och kartor. Förra året beställde vi Acsi-boken där men det har en annan historia om sig.
Under skrivandets stund har kvällen lagt sig utanför så nu blir det kaffe och lite tv.
/B
  • Comments(1)//bitteolars.ursater.se/#post98