Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Om denna blogg

Här berättar vi om händelser på våra resor...

Om ni vill maila oss när vi är på resande fot så anväder vi denna adress...
lars60.ursater@gmail.com

Jul och Nyår

Spanienresa 2017-18Posted by Lars Åke Wed, January 03, 2018 15:48:45
Calpe 3 jan 2018.

Tiden går fort, nu har vi varit här i nästan 2 månader och lite har det väl hänt på den här tiden det får man nog säga.

Vår försäljning av gamla lägenheten har slutförts och till allas belåtenhet. Nya ägaren verkar trivas och har nog funnits sig till rätta tror vi. Jul och nyår har vi också klarat av med allt vad det innebär med julklappar julmat och lite firande med raketer. Det var väldigt lite raketsprakande och det tyckte Wille var bra. Tittade på programmet från Skansen där Krister Henriksson läste in det nya året. Pampigt och högtidligt. Därefter släckte vi lampan och la oss på söta örat. Firande tär på pensionärskrafterna.

Åter ett besök hos SpecSavers för att prova ut nya glasögon. Jag var där förra året nästan på pricken på dagen. Har tyckt att jag sett lite suddigt och att ha bara ett par har känts lite oroligt ifall de jag har skulle gå sönder. Beroende. Men synen hade försämrats precis som jag trodde och det blev 2 nya. Nöjd.

Våra gamla fast unga bekanta sedan några år tillbaka har kommit ner till sina lägenheter så det har blivit ett flitigt sällskapande. Ett roligt och initiativrikt sällskap. Vi har haft väldigt trevligt med lite fester. Även den nya lägenhetsinnehavaren har involverats i gänget. Kvällen innan nyårsafton var vi alla upp på 29:e våningen på det absolut nyaste och flottaste hotellet och spanade in utsikten och tog några goda GT-drinkar. Utsikten är fantastisk.

Vår motionscykel används mer flitigt åtminstone av en av oss. Men det är ett bra komplement till våra ganska långa promenader om dagarna. Vi var till en affär som säljer fina tavlor, plåtkonst och spansk keramik där vi köpte en cykel till väggen också.

Nu väntar vi på att jalusikillen skall komma för han har lyst med sin frånvaro. Men har förstått att han har vacaciones och kommer tillbaka på måndag. Har fått ett kostnadsförslag så vi förstod att han kommer så småningom.

En sträcka på en av L-Ås morgonpromenader. Han har fler rundor.


Blev en julmarknad i år också. Dock inte i Tyskland utan här. Fick mina "raggmunkar" som är vanligt på tyska julmarknader. Det var en blandning tysk/spansk. Gott


Räddningen i nöden. I denna bokhandel kan man byta sina böcker. Finns olika hyllor för ett antal länder. Byter man jämnt kostar det inget. Lämnar jag 2 och tar 3 kostar det 50 cent.


Willes spa-avdelning. Blev jättebra. Vinterklippning tyckte de skulle bli bra och vi också. Fick med oss mat också, ja inte fick precis.


Nytt färdmedel och ny strategi för att kolla trafikanterna.


Gymrummet med strålande utsikt. Mycket att titta på medan man cyklar.


Cykeln hem från Sprinter. Dramatenkärran är bra till mycket.


Kvällen innan julafton som traditionen bjuder. Avsmak av nygrilljerad skinka och sillen.


Så här blev julbordet. Ganska täckande men ingen lutfisk och inget dop i grytan.


Äter lunch tillsammans med nya ägaren, Peder.


En del av glada gänget. Det blev Sangria och det är inte vanligt men här var den god och inte för söt.


Utsikten från 29:e våningen på Hotell Suitopia. Häftigt.


Beundrar utsikten.


Kunde inte låta bli att sitta ner och beställa några GT-n


Olika smaker blev det. Vi är bland proffs nu.


Så där ser ett par av mina nya glasögon ut. Det andra har samma båge som mitt gamla par med blå båge. Väldigt nöjd med dom.
/B  • Comments(1)//bitteolars.ursater.se/#post99