Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Om denna blogg

Här berättar vi om händelser på våra resor...

Om ni vill maila oss när vi är på resande fot så anväder vi denna adress...
lars60.ursater@gmail.com

Bl a fönstertvätt

Spanienresa 2017-18Posted by Lars Åke Sun, January 14, 2018 10:26:55
Calpe 14/1 2018


Då var jul och nyår avklarade och genast blev det dags för nästa firande och det var för de Tre Vise Männen. Detta är större än julafton. Alla och främst barnen ser fram mot detta för då får dom paket och det firas för fullt. Parad blev det förstås. Först vise männen och sedan kom alla barnens favoriter blandade med dansare och musikanter. En vagn med fejkpaket och en med utslängande av godis. Glädjen var på topp.

Vi har hunnit med lite kulinariska höjdpunkter också. Först till en japansk restaurang som ligger i Moraira. Dit åkte vi tillsammans med Helena, Harri, Renee, Peter, Micke, Christer och Eva. Sittandes runt ett stekbord underhölls vi av en skicklig kock som utför en lite show under tiden maten tillagas och som sedan serveras oss i omgångar. Väldigt gott. Dit hade vi tagit oss med personbil och vår husbil då vi blev många.

Några dagar senare var det dags för nästa upplevelse då var det vinprovning. Vingården är ekologisk och använder bara inhemska produkter. Väl mottagna blev vi av guide och ägare. Våra vänner, Helena, Renee och Peter, som varit där många gånger och blivit bekanta med guider och personal gjorde att det blev lite extra trevligt. Vi provade vitt, rose och tre röda och ett dessertvin. Därifrån åkte vi lite tyngre än då vi kom. Det blev några flaskor förstås plus det vi hade i magen. Det fanns spotthink men vi svalde allt tyckte inte det var så mycket att spotta ut, dock inte guiden som sa att han jobbade. Mycket tillfreds med dagen åkte vi hem och packade upp det vi handlat. Det är inte rört än. Får se hur mycket som kommer med hem.
Stunderna med familjerna Helena och Renee har verkligen gjort våra dagar trevliga.

Barbro och Kent från Sundbyholm anlände till ställplatsen för att göra Calpe och träffa oss i fyra dagar. Det blev härliga dagar med många skratt och trevliga stunder. Men vad har man kompisar till om man inte kan hjälpas åt. Kent är aldrig omöjlig så det blev fönstertvätt. Men man måste klargöra att det är stora skjutfönster som måste hakas av och det krävs två karlar för det. Men inte nog med det, det finns ett fast fösterglas som sitter 1 dm från det andra. Insidan går bra men utsidan kräver att man är akrobat, dessutom är det något som är oljigt troligen sand eller salt som kommer från havet. Det blir "glosor" hur man än försöker. Men det killarna höll på med blev riktigt bra.

Blev påmind i en kommentar att vi har haft ytterligare en kulinarisk stund, nämligen när vi firade Kent på Gunnars-dagen med musslor på lite asiatiskt vis a la Harri. Kent och Lars-Åke skrapade hackade och jobbade på medan Barbro och jag hade egentid i soffan. Detta är en tradition sedan många år. Blev väldigt gott, dom är duktiga får man säga. (tack Barbro för påminnelsen).

Lite kuriosa från förra gången. Jalusikillen kom inte tillbaks då det var sagt men nu har han varit här och tagit med sig dom gamla och beställt nya så på torsdag tror vi att det händer något.
Lite hälsosnack också, här cyklas det flitigt och egna promenader har börjat tas av den som inte cyklar. Nyårslöfte nä..

Så här såg en av rätterna ut. Väldigt gott.


Det fanns fuskpinnar till dom som behövde. Mycket tacksamt tyckte några.


Här kommer de Tre Vise Männen.


Behövs ingen förklaring eller...


Ur sagan Frost.


Tror dom symboliserar tomtenissar.
Här avsmakas första glaset och det är vitt som ni ser. Fruktigt


Detta kanske är nr 3 av de röda, tappat räkningen. Lite tillbehör fick vi också.


Ägaren och guide diskuterar det sista och "klon" av deras viner.


Försöker begripa ...


Här fick vi lära oss lite om kork. Täthet respektive porös kork, dessutom att dom hugger inte ner korkträdet utan tar bara bort barken och på ca 6 år har ny bark bildats. Känns bra.


Några av vår flaskor. Skojar vi köpta två.


Barbro och jag ser ut att ha uppförsbacke men det har vi inte. Här går men lätt så det är en synvilla. Klippan som alltid med på bilderna.


Kent i full fart med skrapa och tvättmedel. Här blir det rent ska sägas.


Hjälp tillkallades för lite översyn bl a.


Kolla så klart det blev. Hurra


Dessa fantastiska High Chaparall. Kan aldrig sluta beundra. Har kämpat med dom hemma så man vet.

Denna har varit med förut men den blir annorlunda varje gång. Svårfotad.

/B  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by BabsanoKent Sun, January 14, 2018 18:19:40

Du glömde skriva om GUNNAR-dagen, som vi enligt traditionen firade med musslor. En fantastisk middag som Lars-Åke och Kent GUNNAR fixade medan du och jag hade egentid. OK då, du dukade ju middagsbordet och det var säkert inte det lättaste.
Några fantastiska dagar hade vi och vi hoppas vi får fortsätta ha trevligt när ni får fart på husbilen och vi kan träffas igen. Tack för den här gången...

Posted by L-Å Ursäter Sun, January 14, 2018 18:06:29

... vill bara understryka att besöket på Bodega Enrique Mendoza var en höjdare. en ganska liten vinmakare men fin. Ligger endast ett par mil från Calpe.

Posted by Helena Sun, January 14, 2018 17:40:53

Åh, vad roligt det är att läsa er blogg! Vi vill också tacka er för härliga stunder tillsammans och som vanligt skänker jag Wille en extra tacksam tanke! Till författarna till kommentaren nedan kan jag berätta att det är Bodega Enrique Mendoza, har en sida på FB! In och kolla! Många kramar från oss i Västerås!

Posted by Maggan ch Ingemar Sun, January 14, 2018 17:31:06

Kul att läsa m era bravader. Vilken vingård var ni på? Här hemma är det -1 och mulet, då längtar man ner till värmen. Ha de gott!