Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Om denna blogg

Här berättar vi om händelser på våra resor...

Om ni vill maila oss när vi är på resande fot så anväder vi denna adress...
lars60.ursater@gmail.com

Första veckan i Calpe.

Spanienresa 2017-18Posted by Lars Åke Sun, November 19, 2017 21:50:56
Calpe 19 nov -17

Dags för en ny berättelse hur vår första vecka i Calpe varit.
Här har det varit full fart med att hitta de rätta platserna för alla grejer som vi tog med oss. Vi tycker att den nya lägenheten blir mysigare och mysigare. Calpe kan vi ju sen tidigare.
Den här veckan har det varit både segel- och roddtävling som vi har kunnat följa från balkongen. Men vi har inte bara suttit där utan våra långa promenader har vi tagit upp igen. Bättre här när det är plant och isfritt.
Här om dagen tog vi och gick till "mäklaren" för att hämta nyckeln till vår gamla lägenhet. Uppdraget är avslutat.
Lars-Åke som gått dit tidigare var säker på vägen. Men vart efter så blev det nästa krök så är vi framme men det blev ofta återvändsgata och många kringgående rörelser. Den dagen blev det många kilometer mer än vad det brukar bli. Men vi kändes oss ganska nöjda när vi var hemma och satt oss på balkongen.
Det byggs mycket både framför oss och lite överallt i stan. Känns som stan blivit populär. Men inte bara nytt det finns en hel del utgrävningar från århundraden tillbaka och idag såg vi att det var guidad tur vilket vi försökt hitta på nätet, men nu vet vi.
Ett och annat restaurangbesök har vi lyckats hinna med, är ju inte så svårt om man säger så. Bestämde oss för att gå och äta paella som vi pratat om flera gånger och alltid valt något annat men nu så ... Tror att det dröjer till nästa gång tycker att det finns det som är godare musslor t ex. Men vi avslutade middagen med irish coffee som var så snygg i sina olika skikt. Skulle komma med som bild men den låg åt fel håll.
Har även haft svenskbesök av Pia och Staffan som står på den gamla ställplatsen. Det har kommit till två nya fräscha platser och det behövs för det står husbilar lite här och där. Vår står som ni förstår rätt nedanför vårt sovrumsfönster. Praktiskt om man glömt något i bilen.

När vi åkte hemifrån undrade vi om hans dyna skulle med eller ej. Hade lite olika uppfattningar, men med kom den. Den fick sin plats precis som hemma under en stol och trodde då att, bra nu känner han sig hemma. Pyttsan han tittade inte åt den utan låg både här och där mest i soffan. Till slut vände vi på, dynan och vips så passade den. Konstiga djur det där.
/B

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Maggan och Ingemar Thu, November 23, 2017 19:24:14

Hej på er. Så bra gjort av dig att köra hela vägen....det hade inte jag klarat. :( Har ni bytt lägenhet?? Själva är vi i Torrevieja i dotterns hus. Här blir vi en vecka till men sen väntar julen hemma. Ska jag jämföra hus och husbil så föredrar jag nog vår husbil :) Söder ut med husbilen blir det i mars tror jag, men vart är inte helt klart.....beror ju lite på var solen är :) Ha de gott så kanske vi ses någon gång.


Posted by BabsanoKent Tue, November 21, 2017 10:07:57

Vill bara säga att vi fått vårt första riktiga snöfall inatt. Vaknade till ett vackert?! snöigt och kanske halkigt Sundbyholm. Jag ser ingen snö på era fina bilder och tycker nog att vädret verkar vara mycket trevligare hos er.

Ser att ni ändrat stil på bloggen och har texten för sig och bilderna för sig, tycker det blev jättebra.

Nu är frukosten avklarad och jag ska försöka ta mig fram till det gemensamma servicehuset för morgonduschen, snön ska inte hindra mig. Sen väntar sjukgymnasten och en massa nyttiga gymnastiska övningar på Skiftinge vårdcentral...