Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Bitte och Lars-Åkes reseblogg

Om denna blogg

Här berättar vi om händelser på våra resor...

Om ni vill maila oss när vi är på resande fot så anväder vi denna adress...
lars60.ursater@gmail.com

1:a advent

Spanienresa 2017-18Posted by Lars Åke Sun, December 03, 2017 19:10:15
Calpe 3 december 2017.

Lördagen innehöll en hel del pyssel inför 1:a advent. Dagen avslutades med en god middag på restaurang med confiterad anka och en (hel)del lämpligt vin. Därför var det nödvändigt att ta en stärkande promenad dag.

Under hela lördagen var det ett fruktansvärt väder med enorma vindstyrkor. Nästan omöjligt att vara utomhus. Men idag var det vackra vädret tillbaka igen vilket gjorde promenaden njutbar.
Det som däremot är mindre bra är att palmerna släpper så otroligt mycket små bär som blir så kladdiga när man trampar på dem. Även Wille får sina tassar fulla med sådana som han sedan släpper i sängen, soffan mm.


Men vår lilla fågelsjö låg åter spegelblank.

Wille har avancerat i familjen - en egen stol i två våningar ??

Förra vintern gick förbi detta hus och såg då på avstånd en adventsstjärna i ett fönster. Det är ovanligt här. Vi vet nu vem den tillhör.
När Helena Hagberg kommer till stan om några veckor så finns det minst tre stjärnor i Calpe.

Nu har Bitte satt på fika och tagit fram kortleken så nu blir det en avkopplande stund innan vi tittar på på SVT Play.
/L  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by BabsanoKent Mon, December 04, 2017 11:24:59

Adventsstjärnan lyser även i Sundbyholm men några enorma vindstyrkor har vi inte känt av. Tvärtom, ett perfekt vinterväder utan snö och några grader plus gör att mina promenader fortfarande känns bra. Men, det ska villigt erkännas, tankarna går ofta en månad framåt då vi ska befinna oss på spansk mark och vinterkängorna förhoppningsvis byts ut mot sandaler. Vandringar blir det säkert då också men skillnaden brukar vara att man stannar till någonstans på ett tapasställe och läskar sig. Dom vandringarna brukar även Kent uppskatta....